Samsung, producatorul asiatic al terminalelor Galaxy, a depasit Nokia pentru prima oara in 14 ani, devenind cel mai mare producator de telefoane anul acesta, conform datelor oferite de IHS iSuppli, scrie PCMag.com.
Samsung ar putea acoperi 29% din livrarile de mobile la nivel global, in crestere de la 21% in 2011 atunci cand a fost pe locul doi. Intre timp, cota de piata a Nokia va cobori de la 30% la 24%. Nokia a fost lider de piata din 1998.

Smartphone-urile, indiferent de brand, vor acoperi jumatate din vanzarile de telefoane mobile la nivel global in 2011, conform lui Wayne Lam, analist la IHS. Vanzarile de smartphone-uri la nivel global vor creste cu 35,5% anul acesta in timp ce, per total, livrarile de telefoane mobile vor creste cu doar 1%. Penetrarea smartphone-urilor la nivel global va fi de 47%, in crestere de la 35% cu un an in urma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri