Tim Cook, CEO-ul Apple, va primi o compensatie de „numai” 4,17 mil. $ in 2012, in scadere cu 99% fata de 2011, din cauza faptului ca nu a mai primit compensatii in actiuni , scrie Bloomberg.
Salariul anual al CEO-ului este de 1,36 milioane de dolari. In 2011, compensatiile sale s-au ridicat la 378 mil. dolari, unul dintre cele mai mari pachete, suma ridicata considerabil de premiile in actiuni in valoare de 376,2 milioane de dolari. Aceasta din urma suma va putea fi ridicata in urmatoarea decada.

Valoarea actiunilor Apple, producatorul iPhone-ului si iPad-ului, a coborat cu 27% din septembrie, pe fondul nelinistilor privind lipsa de inovatie a companiei dar si a concurentei in crestere din partea Samsung.

Directorul financiar al Apple, Peter Oppenheimer, va primi in 2012 o compensatie evaluata la 68,6 milioane de dolari, in crestere de la 1,42 mil. $ cu un an in urma. Valoarea in actiuni pe care a primit-o este echivalentul a 66,2 mil. $.

Sursa foto.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri