Seful Microsoft a aparut la CES, desi nu era asteptat. Ce a declarat

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a avut o aparitie surpriza la Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas si a declarat ca numarul aplicatiilor dezvoltate pentru tabletele cu sistem de operare Windows a crescut de 5 ori din octombrie, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Editia din acest an a CES Las Vegas este prima din 1995 la care Microsoft a anuntat ca nu va participa.
Aplicatiile disponibile in prezent pentru Windows RT sunt de patru ori mai multe decat la lansarea sistemului de operare, la finele lunii octombrie, a afirmat Ballmer la CES.

El a adaugat ca urmeaza sa apara noi aplicatii importante, inclusiv de la Twitter, Dropbox si Time Warner.

Ballmer incearca sa creasca interesul publicului si al dezvoltatorilor de aplicatii pentru Windows, in incercarea de a impune sistemul de operare dezvoltat de Microsoft drept o a treia varianta relevanta pe piata smartphone-urilor si tabletelor, dominata de Apple si producatorii de dispozitive echipate cu Google Android.

Disponibilitatea unui numar ridicat de aplicatii de o diversitate cat mai larga este esentiala pentru atragerea clientilor pe piata gadget-urilor mobile.

Microsoft a anuntat la sfarsitul anului 2011 ca prezentarea ce avea sa fie sustinuta de Ballmer la CES 2012 urma sa fie ultima perzenta a companiei la aceasta expozitie.

Seful companiei din Redmond a avut insa o aparitie surpriza luni seara in timpul unei prezentari sustinuta de Paul Jacobs, directorul general al Qualcomm, unul dintre cei mai mari producatori de microprocesoare pentru smartphone-uri si tablete.

Sursa foto:
Microsoft


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri