SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta lansarea a doua noi aparate foto din seria Nikon 1, J3 si S1, precum si doua noi obiective: 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6. Canon, de cealalta parte, anunta si el patru noi camere.

Nikon 1 J3 este cel mai mic aparat din lume cu obiective interschimbabile. Cu un senzor in format CX de 14,2MP si o sensibilitate cuprinsa intre ISO 100 si 6400, aparatul este dotat cu un procesor de imagine EXPEED 3A ce permite cea mai ridicata viteza la fotografierea continua, 15 cadre pe secunda cu focalizare automata, si cel mai scurt timp de declansare din lume, aproximativ 80ms, conform oficialilor Nikon.

Butoanele de control minimaliste ofera accesul la modurile clasice de fotografiere, inclusiv manual, cat si la o serie de moduri speciale precum Captura Moment Optim sau Selectarea Inteligenta a Fotografiei.

Nikon 1 S1 inaugureaza noua serie S. Senzorul CX de 10,1MP este dublat de sistemul de procesare EXPEED 3A, care ii confera aceeasi “viteza de record mondial” ca si in cazul J3. Sensibilitatea ISO este cuprinsa si in cazul lui Nikon 1 S1 intre 100 si 6400.

Ambele aparate filmeaza in format Full HD 1080p, cu pana la 60fps, dar si cu incetinitorul, pana la viteze de 1200 de cadre pe secunda. Sistemul de focalizare se bazeaza atat pe detectia de faza, cat si pe cea de contrast, punerea la punct fiind instantanee inclusiv in timpul filmarii. Modul Creativ, disponibil la ambele modele, ofera o serie de filtre ce pot fi aplicate si vizualizate inainte de a realiza fotografia. De asemenea, cu ajutorul modului Captura Moment Optim, aparatul reda cu incetinitorul actiunea ce tocmai se petrece pentru a da posibilitatea fotografului de a alege cadrul dorit.

PowerShot N este, conform Canon, „un tip de aparat foto complet nou”, care ofera o abordare diferita in ceea ce priveste realizarea de fotografii, putand fi distribuite instant pe retelele sociale. Aparatul are ecran tactil pliabil si mod de Fotografiere creativa.

LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46 si LEGRIA HF R406 sunt "produse la preturi mici", noile modele fiind primele care folosesc cea mai noua platforma de imaging, Canon DIGIC DV4, utilizatorii putand fotografia Full HD. Aparatele detin conectivitate WiFi.

Aparatele vor fi disponibile incepand cu luna februarie, in Romania, preturile nefiind inca anuntate de producatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri