In primul semestru al anului, peste 25 de miliarde de euro s-au tranzactionat cu ajutorul instrumentelor de plata cu acces la distanta. Instrumentele de plata la distanta ofera utilizatorilor posibilitatea efectuarii de plata sau de a transfera fonduri, permitand totodata si accesul direct la fondurile de care dispun acestia. Dispozitivele de plata la distanta informeaza beneficiarii asupra situatiei conturilor si asupra operatiunilor realizate de catre acestia, conform unui comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

"Numarul utilizatorilor instrumentelor de plata cu acces la distanta s-a dublat in primul trimestru al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, astfel incat la finalul acestui prim trimestru au fost raportati 117.860 utilizatori, fata de 56.087 in aceeasi perioada a anului 2005. In momentul de fata, 26 de banci avizate ofera cetatenilor 39 de astfel de instrumente de plata moderne", a precizat Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Ministrul a mentionat de asemenea ca "valoarea tranzactiilor, aferente trimestrului I 2006, in lei si valuta, exprimate in echivalent euro, depaseste 25 miliarde euro, fiind cu 22% mai mare decat in trimestrul IV al anului 2005 si reprezentand dublul valorii tranzactiilor inregistrate la nivelul trimestrului I din 2005".

Astfel, numarul tranzactiilor a atins o cifra de peste 3,6 milioane pe primul semestru al lui 2006.

26 din bancile active pe piata romaneasca pun la dispozitia clientilor 39 de instrumente de plata cu acces la distanta de tip Internet Banking, Home Banking, Mobile Banking sau Internet Banking/ Home Banking.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri