Ronald Binkofski a confirmat in urma cu cateva ore pentru wall-street.ro ca va pleca de la conducerea Microsoft Romania.

Binkofski lucreaza pentru Microsoft din 2006, prima functie ocupata fiind cea de director al diviziei developer & platform evangelism al filialei poloneze. El si-a continuat cariera ca director de operatiuni al businessului din Polonia. Managerul a devenit CEO al Microsoft Romania in octombrie 2010, cand l-a inlocuit pe Calin Tatomir, fiind primul expat care a condus filiala locala a companiei de software.

„Sunt recunoscator pentru sansa pe care am avut-o sa conduc Microsoft Romania. Voi ramane intotdeauna aproape alaturi de oamenii cu care am avut ocazia sa lucrez. In acelasi timp, sunt onorat de numirea mea ca director general al Microsoft Polonia, rol din care voi continua sa promovez Europa Centrala si de Est ca cel mai bun loc din lume pentru oameni si afaceri”, a declarat Ronald Binkofski (foto sus), director general al Microsoft Polonia.

Pe de alta parte, managerul va continua sa sustina cateva dintre initiativele Microsoft pe piata locala, inclusiv parteneriatul strategic cu Guvernul Romaniei, programele pentru tineri si de dezvoltare a talentului si domenii cum sunt clusterele industriale.

De asemenea, Sorin Eftene (foto jos), directorul general interimar al Microsoft, este unul dintre primii angajati ai companiei in Romania. El a detinut functii de conducere in divizia Microsoft Services si, cel mai recent, a fost director al Enterprise & Partner Group. Pe de alta parte, prin aceasta numire, Sorin Eftene (36 de ani) devine membru al echipei de conducere a Microsoft in Europa Centrala si de Est.

„Noul val de inovatii din produsele, serviciile si solutiile Microsoft si performanta echipei locale sunt ingredientele ce ne vor permite sa valorificam oportunitatile extraordinare de crestere”, a afirmat Sorin Eftene, director heneral interimar al Microsoft Romania.

Compania va organiza saptamana viitoare o conferinta de presa in care va oferi mai multe detalii despre schimbarea de la nivelul conducerii si perspectivele Microsoft asupra 2013.

Citeste si: Pranz cu seful Microsoft. Ce spune despre viitor, Dracula, Jack Welch si IT