Microsoft Romania, filiala celui mai mare producator de software la nivel mondial, va avea un manager general din afara granitelor, la finalul procesului de recrutare, dupa ce din cele 800 de profiluri evaluate de candidati locali niciun nu a intrunit criteriile necesare, a declarat pentru wall-street.ro Vlad Bog, directorul de HR al companiei.
Microsoft Romania este condusa in prezent de Sorin Eftene (36 de ani) ca director general interimar, dupa de Ronald Binkofski (44 de ani), cel care a condus din octombrie 2010 Microsoft Romania, filiala celui mai mare producator de software la nivel mondial, a fost promovat in luna ianuarie ca director general al Microsoft Polonia,

“La noi planurile au fost foarte bine puse la punct, insa au fost date peste cap de momentul plecarii lui Ronald, pe care noi o vedeam realizata pana la sfarsitul lui 2013. Din aceasta cauza am fost prinsi pe nepregatite, pentru ca am fi avut nevoie de inca putin timp pentru a pregati un om din companie. Dezvoltarea persoanelor respective va continua, insa intre timp avem nevoie de cineva care sa ocupe aceasta pozitie”, a explicat Vlad Bog.

A evaluat 800 de CV-uri. Salariu brut de peste 100.000 de euro

Impreuna cu compania de executive search cu care colaboreaza, Microsoft Romania a evaluat profilele a 800 de candidati locali.

“Noi am evaluat circa 800 de profiluri de pe piata romaneasca, ceea ce este foarte mult si pot sa spun ca am acoperit tot ce inseamna piata. In prezent, cautam candidat intern in Microsoft, un expat. Am trecut prin piata locala, cautam acum in companie, la nivel international, pentru ca vrem sa avem cel mai bun candidat si nu vrem sa facem niciun compromis, chiar daca intarziem cu numirea. Piata locala, din punctul meu de vedere, a fost acoperita si nu am gasit pe cineva. CV-uri inca mai primim, insa avem un filtru de criterii foarte clar, iar prin acesta am trecut pe toata lumea, chiar si candidati care nu stiu ca au fost luati in calcul”, a adaugat Bog.

Salariul anual brut va depasi 100.000 euro.

Daca Microsoft va aduce un expat pentru pozitia de CEO ar fi pentru a doua oara cand se intampla acest lucru de la deschiderea filialei din Romania in 1996. Primul manager strain a fost polonezul Ronald Binkofski, care in ianuarie a fost numit CEO al Microsoft Polonia. Cel mai lung mandat de CEO al Microsoft Romania a fost cel a lui Silviu Hotaran, cel care a condus compania intre 1996 si 2008, in prezent oferind consultanta de management ca training leader in cadrul companiei Gustav Kaser Trainining International (GKTI).

Conteaza stilul de management

“Avem nevoie de cineva cu reprezintativitate, care sa stie sa ne reprezinte in piata, care sa stimuleze aceasta echipa sa lucreze, si e mai putin important daca e european sau american, conteaza mai mult stilul de management”, a precizat Bog.

El a adaugat ca desi la nivel mondial se incearca reducerea numarului de expati, datorita costurilor mari pe care acestia le aduc cu ei, Microsoft “nu va face niciun compromis din acest motiv”, iar noul manager va primi un salariu brut de peste 100.000 euro pe an.

“Se incerca reducerea numarului de expati la nivel global, de multi ori la modul exagerat, pe fondul reducerii costurilor, insa noi preferam local datorita intelegerii culturale, dar atata timp cat nu este posibil vom avea un expat. Ar fi mai ieftin sa avem un manager local, pentru ca orice expatriat vine cu un pachet standard, cu cazare, scoala pentru copii. Salariul de baza este fix, insa creste datorita suplimentelor acordate la schimbarea tarii. Diferentele de salariu nu sunt mari la nivel de CEO de la o tara la alta in Europa, ele sunt datemai degraba de costul vietii. Eu cred ca un manager de top din Romania ramane la final de luna mai mult decat unul din Elvetia”, a mai spus Bog.

Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel, are circa 400 de angajati si a inregistrat afaceri de 31,8 milioane de euro in 2011, conform Ministerului de Finante. Cifra raportata nu reprezinta intreg businessul Microsoft pe piata locala, ci doar veniturile directe realizate in activitati de consultanta si servicii si veniturile din activitatile de marketing pentru produsele si solutiile Microsoft.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri