Vanzarile de smartphone-uri cu Windows Phone se apropie de 1 milion de unitati pe saptamana, potrivit estimarilor Forbes, sistemul de operare propus de Microsoft reusind sa prinda viteza pe o piata dominata de Google si Apple.

Concurenta Samsung a anuntat ca a comercializat peste 100 de milioane de unitati Galaxy S incepand de la lansarea primului model, in 2010.

Primul model Galaxy S, lansat in iunie 2010, a consemnat vanzari de 25 de milioane de unitati, potrivit unui comunicat al producatorului de electronice, conform Mediafax.

Galaxy S II, introdus in aprilie 2011, a generat vanzari de peste 40 de milioane de unitati, iar S III un volum similar de la lansarea in mai anul trecut.

Samsung a reusit sa devina lider pe piata smartphone-urilor in acest interval, urcand de la o cota de piata de numai 3,3% la sfarsitul anului 2009 la 31,3% in trimestrul al treilea al anului trecut.

Grupul si-a extins avansul fata de Apple pe piata globala a smartphone-urilor, potrivit firmei de cercetare IHS iSuppli, care estimeaza cota de piata a producatorului sud-coreean la 28% anul trecut, in urcare de la 20% in anul anterior.

Cota de piata a Apple a urcat de la 19% in 2011 la 20% anul trecut, potrivit IHS.

Desi Microsoft nu a prezentat date referitor la vanzarile Windows Phone din trimestrul al patrulea al anului trecut, cifrele din ultimele trei luni ale lui 2011 si declaratiile sefului Microsoft Steve Ballmer ofera indicii importante.

Astfel, Ballmer a declarat la inceputul lunii ianuarie ca Windows Phone se vinde de patru ori mai bine decat acum 12 luni.

Ulterior, la CES 2013, Ballmer a afirmat, in timpul unei aparitii surpriza la prezentarea sustinuta de Qualcomm, ca Windows Phone vinde de cinci ori mai multe unitati decat in perioada similara a anului trecut.

Compania de cercetare Gartner estimeaza ca in trimestrul al patrulea din 2011 s-au vandut 2,759 milioane de smartphone-uri Windows, in timp ce Canalys plaseaza cifra la 2,5 milioane unitati.

Potrivit calculelor Forbes efectuate pe baza acestor date, numarul telefoanelor Windows Phone vandute in ultimele trei luni din 2012 ar putea fi intre 9,5 milioane si 13,25 milioane de unitati, probabil mai aproape de cifra mai mica.

Totusi, telefoanele cu sistem Microsoft au fost disponibile practic pe piata numai in a doua jumatate a trimestrului trecut, astfel ca primele trei luni ale acestui an ar trebui sa aduca noi cresteri puternice.

Daca va ajunge la 13 milioane de telefoane vandute intr-un trimestru, Microsoft se va putea lauda cu depasirea pragului de 1 milion de smartphone-uri Windows Phone pe saptamana, la scurt timp dupa ce a anuntat ca magazinul de aplicatii al sistemului de operare pentru smartphone-uri a trecut de 150.000 de titluri, concluzioneaza Forbes.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si