Anul 2012 a adus grupului de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary si filialele externe), unul dintre principalii furnizori de ERP din Romania, cea mai mare crestere a cifrei de afaceri de ultimii trei ani de 8%, la valoarea neta de 6,65 milioane euro.

Tot anul trecut a fost generat si cel mai mare numar de noi clienti – 261, echivalent cu o crestere de 7,36%, care au ridicat numarul total de clienti ai Wizrom la 3.546, cu o baza instalata de peste 32.000 de licente.

Principalii vectori de crestere din 2012 au fost cresterea retelei de parteneri ai companiei, verticalizarea solutiei WizPro ERP pe noi nise precum agricultura, constructii si transporturi, precum si ca efect al cresterii continue a fortei de vanzari in cursul anului trecut. De asemenea, compania a inregistrat succese cu solutiile de BI, CRM, SFA, si logistica. Verticala de servicii a inregistrat cea mai mare crestere anul trecut, urmata de verticalele productie si distributie.

Miza pe crestere si in 2013

Wizrom estimeaza si pentru 2013 o evolutie pozitiva ce va veni in principal datorita cresterii interesului mediului de afaceri fata de optimizarea costurilor operationale cu ajutorul instrumentelor software – vorbim de aplicatiile de optimizare gen Supply Chain Management (SCM, care includ Demand Planning, Warehouse Management si Distribution Management), utile inclusiv in perspectiva introducerii trasabilitatii in industria alimentara, respectiv in urma procesului de inlocuire a vechilor aplicatii ERP cu unele noi, mai bune, mai puternice, la costuri totale de detinere mai bune.

Structura veniturilor Wizrom Software este este reprezentanta din venituri care au provenit din licente vandute (31%), 34% din mentenanta si 35% din alte servicii de business (analiza business, procese, dezvoltari personalizate, outsourcing, altele).

Grupul de firme Wizrom avea la sfarsitul anului trecut un numar de 160 de angajati, cu 15% mai mult decat la finele lui 2011.

Fondata in 1992, Wizrom Software este una dintre cele mai mari companii din Romania specializate in furnizarea de solutii ERP, de eficientizare operationala (trafic si logistica), BI, CRM si multe altele. Cu un total de 3.546 de clienti activi si 32.000 de licente instalate la finele anului 2012


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Wizrom a incheiat 2014 cu o crestere de 11% a cifrei de afaceri