Wizrom Software, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata solutiilor software din Romania, a inregistrat o dublare a cererii de solutii de profil din partea companiilor de manufacturing in prima jumatate a anului, pe fondul cresterii nevoii de viteza si acuratete in gestionarea comenzilor de la beneficiarii exporturilor romanesti in strainatate.

Lunga perioada de incertitudine economica ce a urmat crizei economice, marcata de stagnarea cererii interne, a generat efecte neasteptate in industrie. Obligate de stagnarea cererii interne, firmele de manufacturing s-au orientat catre export, ceea ce le-a adus nu numai supravietuirea, ci si o neasteptata prosperitate. La pachet, a venit nevoia de aplicatii software cu care sa gestioneze comenzile de la clientii din afara.

Cererea neobisnuit de mare de solutii software din partea sectorului manufacturing a generat o crestere de 5% a cifrei de afaceri a grupului Wizrom in primele sase luni ale anului, la 3,3 milioane de euro, estimarea pentru T3 fiind de asemenea optimista. „Aceasta vara a fost marcata de o activitate foarte intensa, in sensul ca pe langa contractele de mici dimensiuni, am ajuns la o rata de mai mult de un contract de anvergura pe saptamana, un record absolut pentru ultimii sase-sapte ani. In general, un proiect de anvergura implica implementarea unei combinatii de solutii de tip ERP, BI, CRM, WMS, SFA si altele, in functie de solicitarile clientilor”, a declarat Adrian Bodomoiu (foto), director general al grupului Wizrom.

Pe langa manufacturing, al doilea segment care a contribuit la cresterea grupului de companii Wizrom a fost si este domeniul auto, unde competitia dintre dealerii si service-urile auto a generat o cerere de software de gestiune a bazelor de clienti, fara precedent. Motivul este evident: aplicatiile software ajuta oamenii de marketing si vanzari, dar si pe cei din operational, sa le ofere clientilor o experienta de calitate si sa-i atraga cu programe de loializare.

Cresterea veniturilor si mentinerea ritmului de noi contracte se datoreaza si posibilitatii de licentiere de tip Software-as-a-Service (SaaS) in loc de sistemul de licentiere traditional, ceea ce permite defalcarea investitiei in rate lunare. In plus, se contureaza si o tendinta interesanta in randul managerilor care utilizeaza ERP. „Am remarcat reorientarea utilizatorilor de ERP de la analiza istorica si de cuantificare la cea de predictie si organizare, pentru a creste eficienta companiei. Practic, managerii nu mai folosesc ERP doar pentru a masura ce a fost, ci si pentru a eficientiza activitatea curenta si a planifica viitorul”, a explicat directorul general al grupului Wizrom.

Fondata in 1992, Wizrom Software este una dintre cele mai mari companii din Romania specializate in furnizarea de solutii ERP, de eficientizare operationala (trafic si logistica), BI, CRM si multe altele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri