Elaborarea studiului de fezabilitate si managementul proiectului care vizeaza construirea unui infrastructuri nationale de comunicatii (RO-NET) in zonele defavorizate vor costa 3,44 milioane de lei, suma reprezentand o treime din valoarea cumulata estimata a contractelor, de 10 milioane de lei.

In cazul studiului de fezabilitate, licitatia a fost castigata de asocierea formata din societatile Confero Finance si Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicandu-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusa), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

Prin anuntul de participare, acest contract a fost estimat de autoritatea contractanta la 5,18 milioane de lei (TVA inclusa), conform Mediafax.

"La licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate s-au inscris 11 ofertanti, oferta declarata castigatoare fiind cea depusa de asocierea formata din Confero Finance si Cognos Bussines Consulting, si avand o oferta financiara de 1.881.040 lei. Consultantul contractat va trebui sa livreze studiul de fezabilitate pana la sfarsitul lunii martie 2013. Contractul are o durata de desfasurare de 6 luni", se arata intr-un comunicat al MSI.

La licitatie s-au mai inscris Smart Telecom Consulting, Libra Quality Consult, XOR IT Systems, Bion Advanced Support Team, Ericsson Telecomunication Romania, KPMG Romania, Protelco, asocierile formate din Ernst&Young si Digital Cable Systems, Concept Electronics, Consorzio per il Sistema Informativo CSI, Piemonte si Pythia International, PricewatherHouse Coopers Audit, ITC si casa de avocatura Davis si Baias.

Potrivit anuntului de participare, contractul are ca obiect elaborarea studiului de fezabilitate aferent proiectului RO-NET - Construirea unei infrastructuri nationale de broadband in zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale.

"Studiul de fezabilitate va fi elaborat in conformitate cu prevederile legale in vigoare si va reprezenta documentatia tehnico-economica care stabileste principalii indicatori tehnico-economici aferenti obiectivului proiectului RO-NET pe baza necesitatii si oportunitatii realizarii acestuia si care cuprinde solutiile functionale, tehnologice, constructive si economice ce urmeaza a fi supuse aprobarii MCSI", se mai spune in anunt.

La licitatia pentru furnizarea serviciilor necesare asigurarii managementului s-au inscris 12 ofertanti, iar competitia a fost castigata de asocierea formata de societatile Aego Business Consulting si European Funds Invest la un pret de 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusa).

Contractul a fost estimat la 4,82 milioane de lei (TVA inclusa).

Serviciile de management al proiectului se vor desfasura pentru o perioada de 40 luni.

La licitatie s-au mai inscris Avensa Consulting, Creative TSD Business, Wing Computer Grup, Bion Advanced Support Team, Ericsson Telecomunication Romania, Libra Quality Consult, Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica (ICI), Smart Telecom Consulting, Radinc si Cognos Business Consulting, precum si asocierile formate din Institutul pentru Tehnica de Calcul, PricewatherHouse Coopers Audit si casa de avocatura D&B David si Baias.

Contractul vizeaza obtinerea unei serii de livrabile esentiale pentru derularea proiectului, care vor sta la baza elaborarii in conditii de celeritate, operativitate si eficienta, a documentatiei subsecvente, in special a cererii de finantare, ce va fi transmisa Comisiei Europene in prima jumatate a acestui an.

"De asemenea, managementul de proiect va monitoriza intreaga activitate de achizitii publice, implementarea si derularea proiectului", se arata n fisa de date a licitatiei.

Valoarea finantarii UE pentru proiectul RO-NET va fi de 84 milioane de euro.

RO-NET isi propune sa dezvolte retele de infrastructura pentru furnizarea de servicii telecom in zonele rurale din Romania care nu sunt deservite in prezent si acolo nu exista planuri de acoperire in urmatorii trei ani.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri