Ministerul pentru Societatea Informationala va organiza, la 7 ianuarie, o licitatie pentru concensionarea lucrarilor de construire a unei retele nationale de comunicatii in zonele defavorizate, cu fonduri UE, proiectului fiind estimat la 369,5 milioane de lei, TVA inclusa (83 milioane de euro).

Potrivit anuntului de concesionare, proiectul RO-NET consta in concesionarea lucrarilor de proiectare si construire a unei infrastructuri nationale de comunicatii si operarea acestei infrastructuri in vederea furnizarii de servicii de comunicatii in localitatile tinta (zone defavorizate eligibile) din 35 de judete.

"Lucrarile se executa cu finantare din fonduri structurale. Localitatile tinta sunt repartizate in sapte regiuni consolidate geografic si administrativ (loturi investitionale). Suma aferenta cheltuielilor diverse si neprevazute se ridica la 7.164.210,00 lei, reprezentand 2,46% din valoarea estimata a contractului. Cuantumul cheltuielilor diverse si neprevazute pe fiecare lor investitional este de 1.023.458,57 lei", se mai spune in anuntul de concesionare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Castigatorul licitatiei va primi in concesiune reteaua RO-NET pentru o perioada de 18 ani, la sfarsitul carora o poate cumpara, scrie Mediafax.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de consortiul format din societatile Confero Finance si Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicandu-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusa), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) anuntate in februarie.

Citeste si:
Transforma echipamentele uzate in oportunitati pentru copii
Transforma echipamentele...

Managmentul proiectului va fi asigurat societatile Aego Business Consulting si European Funds Invest pentru 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusa) pentru 40 de luni, contract castigat in urma unei licitatii organizate in 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri