STS, licitatie de 40 mil. lei pentru echipamente telecom destinate interconectarii sistemelor IT

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va organiza, in aprilie, o noua licitatie, pentru echipamente telecom destinate cresterii capacitatii de interconectare a sistemelor IT si bazelor de date ale institutiilor publice centrale si locale, contractul fiind estimat la 39,9 milioane lei, cu TVA.

"Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente de comunicatii, inclusiv, dupt caz, instalarea, configurarea si punerea in functiune a acestora, precum si prestarea de servicii de pregatire profesionala a personalului autoritatii contractante care va asigura operarea/exploatarea si mentenanta echipamentelor de comunicatii achizitionate in cadrul contractului, denumit «Cresterea capacitattii de interconectare a sistemelor informatice si bazelor de date ale institutiilor publice centrale cu sistemele informatice si bazele de date ale structurilor lor teritoriale si ale structurilor administratiei publice locale", se arata in anuntul de participare, potrivit Mediafax.

Contractul va avea o durata de 5 luni de la data atribuirii si va fi finantat de la bugetul de stat si fonduri externe nerambursabile. Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a mai lansat, miercuri, doua licitatii, in valoare cumulata de 66,5 milioane de lei, pentru extinderea sistemului national pentru apeluri de urgenta 112 si cresterea nivelului de cooperare intre institutiile publice centrale si locale prin servicii de comunicatii.

Cu o valoare estimata la 57,7 milioane de lei (TVA inclusa), prima licitatie are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C, inclusiv instalarea, configurarea si punerea in functiune a acestora, precum si dezvoltarea si instalarea de aplicatii software in vederea punerii in practica a proiectului "Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) pana la nivelul resurselor mobile ale agentiilor de interventie Ambulanta si SMURD si al Unitatilor de Primiri Urgente".

A doua licitatie vizeaza achizitionarea de echipamente IT&C necesare cresterii nivelului de cooperare intre institutiile publice centrale si locale prin servicii de comunicatii audio-video cu facilitati extinse, contractul fiind estimat la 8,8 milioane de lei, cu TVA. "Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C (echipamente de videoconferinta si de comunicatii), inclusiv configurarea si punerea in functiune a acestora, precum si prestarea de servicii de pregatire profesionala a personalului autoritatii contractante care va asigura operarea si mentenanta echipamentelor achizitionate in cadrul proiectului, denumit «Cresterea nivelului de cooperare intre institutiile publice centrale si locale prin servicii de comunicatii audio-video cu facilitati extinse»", se arata in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Citeste si:
Când lansează STS platforma privind certificatele digitale COVID
Când lansează STS platforma...

STS organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare. La finele lunii ianuarie, Serviciul Roman de Informatii (SRI) a lansat o licitatie pentru achizitionarea de echipamente IT necesare realizarii unui sistem informatic care va permite interoperabilitatea bazelor de datele ale principalelor institutii ale statului, contract estimat la 70 milioane de lei (cu TVA).

Contractul prespune achizitionarea de pachete software si sisteme informatice, rutere de retea, servere, diverse servicii de dezvoltare de software si sisteme informatice, precum si servicii de formare profesionala si simulare in domeniul echipamentelor de securitate. SRI a mai derulat, incepand cu ianuarie 2014, un numar de 12 licitatii care au vizat achizitionarea de echipamente si servicii de instruire pentru realizarea unui sistem national de protectie a infrastructurilor IT&C de interes national impotriva amenintarilor provenite din spatiul cibernetic, finatarea fiind asigurata din fonduri externe nerambursabile.

Valoarea totala estimata a contractelor s-a ridicat la aproximativ 140 milioane de lei, cu TVA.

Citeste si:
CNAS: licitatii de 163,3 mil. lei pentru sisteme IT
CNAS: licitatii de 163,3 mil....
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri