Cu o valoare estimata la 57,7 milioane de lei (TVA inclusa), prima licitatie are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C, inclusiv instalarea, configurarea si punerea in functiune a acestora, precum si dezvoltarea si instalarea de aplicatii software in vederea punerii in practica a proiectului "Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) pana la nivelul resurselor mobile ale agentiilor de interventie Ambulanta si SMURD si al Unitatilor de Primiri Urgente".

Ofertele vor fi deschise in data de 2 aprilie, conform anuntului de participare. STS a stabilit durata contractului la 6 luni, iar finantarea va fi asigurata de la bugetul de stat si din fonduri externe nerambursabile. A doua licitatie vizeaza achizitionarea de echipamente IT&C necesare cresterii nivelului de cooperare intre institutiile publice centrale si locale prin servicii de comunicatii audio-video cu facilitati extinse, contractul fiind estimat la 8,8 milioane de lei, cu TVA.

"Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C (echipamente de videoconferinta si de comunicatii), inclusiv configurarea si punerea in functiune a acestora, precum si prestarea de servicii de pregatire profesionala a personalului autoritatii contractante care va asigura operarea si mentenanta echipamentelor achizitionate in cadrul proiectului, denumit «Cresterea nivelului de cooperare intre institutiile publice centrale si locale prin servicii de comunicatii audio-video cu facilitati extinse»", se arata in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Ofertele vor fi deschise la 2 aprilie. Cu o durata de 5 luni de la data atribuirii, finantarea contractului va fi asigurata de la bugetul de stat si din fonduri externe nerambursabile. STS organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.