Utilizatorii Vodafone Romania, al doilea operator de telecomunicatii de pe piata locala, pot testa primele servicii 4G pe smartphone, pe Samsung Galaxy SIII LTE si HTC One SV LTE, in zece orase aflate sub acoperirea retelei 4G, au afirmat oficialii companiei in cadrul unei conferinte sustinute la Brasov.
Operatorul are cea mare acoperire 4G in Romania la Brasov, cu un procent de 98% din populatie.

“Am pus la dispozitie pentru teste primele modele de smartphone compatibile 4G, la o viteza de pana la 100 Mbps. Aceasta etapa precede lansarea iminenta a ofertelor comerciale 4G cu smartphone. Tot astazi, lansam si o oferta speciala pentru firmele mici si mijlocii din Brasov, menita sa faciliteze accesul acestora la serviciile 4G, fara costuri suplimentare”, a spus Iñaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Oferta doar pentru clientii din Brasov

De asemenea, clientii noi si existenti ai serviciilor “Vodafone Office Complet” din Brasov au acces la routerul B2000, care permite utilizarea serviciilor 4G, fara costuri suplimentare. Vodafone Office Complet este un pachet integrat de servicii de comunicare - voce mobila, voce fixa, Internet fix si fax, destinat companiilor mici si mijlocii.

In urma cu doua saptamani, Vodafone a crescut viteza noilor servicii 4G la 100 Mbps, in cele 10 orase acoperite de reteaua 4G: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.

Serviciile Vodafone 4G sunt disponibile utilizatorilor de laptop si tableta cu doua abonamente de internet:
- Pachetul Internet Nelimitat Turbo 75, care include 12GB trafic, cu o viteza de download de pana la 75 Mbps si de upload de pana la 37,5 Mbps, pentru 19 euro pe luna;
- Pachetul Internet Nelimitat Turbo 100, care include 20GB trafic de date, cu o viteza de download de pana la 100 Mbps si o viteza de upload de pana la 50 Mbps, pentru 25 de euro pe luna.

Utilizatorii care opteaza pentru serviciile 4G vor primi un SIM special “4G Ready” si vor putea sa achizitioneze unul dintre terminalele compatibile: modem USB Vodafone K5005 LTE pentru conectivitate PC/Laptop, incepand de la 0 Euro; Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan, incepand de la 49 de euro, si tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, de la 389 de euro.

Ce poti face cu 4G

Principalul differentiator al tehnologiei 4G fata de cea 3G este viteza mai mare a internetului mobil.

De exemplu, un fisier de 20 MB poate fi descarcat in mai putin de 20 de secunde, fata de media de trei minute, atinsa prin 3G.

Pentru redarea online a unei melodii, timpul de asteptare este de mai putin de o secunda, fata de 10 secunde prin serviciile 3G.

De asemenea, streaming-ul unui videoclip HD poate fi initiat in mai putin de 20 de secunde prin 4G, fata de 1-3 minute prin 3G.

Utilizatorii retelelor sociale pot incarca de acum o fotografie pe Facebook in mai putin de o secunda, fata de 25 de secunde, prin 3G.

Vodafone a fost primul operator care a lansat serviciile 4G in Romania, la data de 20 noiembrie 2012, la scurt timp dupa implementarea retelei 4G, in 10 orase ale tarii. La scurt timp si Orange Romania, cel mai mare operator telecom de pe piata locala, a lansat servicii 4G, iar anul acesta se asteapta sa faca acelasi lucru si Cosmote si RCS&RDS.

In prezent, Vodafone opereaza cea mai rapida retea 4G din Romania, cu viteze de pana la 100 Mbps. Romania a fost cea de-a treia tara europeana in care operatorul a lansat serviciile 4G, dupa Germania si Portugalia.

Unde poti testa serviciile 4G ale Vodafone

Serviciile 4G pot fi testate in 17 magazine Vodafone pe toate terminalele compatibile 4G, iar abonamentele 4G pot fi activate in reteaua nationala de magazine Vodafone.

Magazinele Vodafone in care serviciile 4G sunt disponibile pentru testare sunt
- Arad: Str. Closca nr. 2;
- Bacau: Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;
- Brasov: 2 magazine – Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;
- Bucuresti: 2 magazine – Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;
- Cluj: 2 magazine – Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;
- Constanta: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan cel Mare 57;
- Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;
- Iasi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;
- Galati: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1
- Timisoara: 2 magazine – Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri