Este vorba despre doua dispozitive cu senzori care pot detecta cand mingea depaseste spatiul portii si este marcat un gol, pentru a evita in acest fel erorile de arbitraj care de multe ori au dezavantajat anumite echipe in competitiile de fotbal, transmite presa internationala.

Vezi cum functioneaza de fapt tehnologiile – VIDEO

Pasionatii “sportului rege” in Europa isi aduc cu siguranta aminte de evenimentul sportiv din 2010, la Cupa Mondiala de Fotbal, cand selectionata Angliei a infruntat echipa gazda intr-un meci din optimile de finala, in urma caruia mijlocasului echipei albionului – Frank Lampard – i-a fost anulat un gol perfect valabil, dupa o decizie controversata a arbitrilor, care ar fi restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Daca golul perfect valabil ar fi fost validat, atunci echipa lui Lampard ar fi egalat la scor (2-2) selectionata Germaniei si exista posibilitatea ca nationala Angliei sa obtina un alt rezultat, care i-ar fi permis sa treaca mai departe, in urmatoarea faza a competitiei.

Citeste si:

In urma deciziei eronate de arbitraj, Anglia a fost invinsa de Germania cu scorul de 4-1.

Acesta este insa unul dintre cele mai recente decizii controversate dintr-un meci de fotbal, de-a lungul timpului existand nenumarate erori care au schimbat soarta partidelor dintre echipele de fotbal.