Poarta numele de GoalRef sau Hawk-Eye, iar ambele tehnologii sunt candidate pentru a fi implementate la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014 care se va desfasura in Brazilia.
Este vorba despre doua dispozitive cu senzori care pot detecta cand mingea depaseste spatiul portii si este marcat un gol, pentru a evita in acest fel erorile de arbitraj care de multe ori au dezavantajat anumite echipe in competitiile de fotbal, transmite presa internationala.

Vezi cum functioneaza de fapt tehnologiile – VIDEO

Pasionatii “sportului rege” in Europa isi aduc cu siguranta aminte de evenimentul sportiv din 2010, la Cupa Mondiala de Fotbal, cand selectionata Angliei a infruntat echipa gazda intr-un meci din optimile de finala, in urma caruia mijlocasului echipei albionului – Frank Lampard – i-a fost anulat un gol perfect valabil, dupa o decizie controversata a arbitrilor, care ar fi restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

Daca golul perfect valabil ar fi fost validat, atunci echipa lui Lampard ar fi egalat la scor (2-2) selectionata Germaniei si exista posibilitatea ca nationala Angliei sa obtina un alt rezultat, care i-ar fi permis sa treaca mai departe, in urmatoarea faza a competitiei.

In urma deciziei eronate de arbitraj, Anglia a fost invinsa de Germania cu scorul de 4-1.

Acesta este insa unul dintre cele mai recente decizii controversate dintr-un meci de fotbal, de-a lungul timpului existand nenumarate erori care au schimbat soarta partidelor dintre echipele de fotbal.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri F