Dupa informatia publicata de Wall-Street.ro, potrivit careia Google ar lucra la un laptop cu touchscreen, gigantul american a anuntat lansarea Chromebook “Pixel”, un ultrabook de 12,85 inch echipat cu sistemul de operare Chrome OS si display capacitiv.
Ecranul este punctul forte al noului ultrabook lansat de Google, cel putin dupa cum il prezinta compania.

Rezolutia de 2560x1700px si 239 de puncte per inch (dpi – dots per inch – n.red), il pozitioneaza drept cel mai de temut concurent pentru tehnologia Retina Display, disponibila pe sistemele portabile de la Apple, scrie publicatia DigiTimes.

In acest fel, Chromebook “Pixel” va concura cu versiunea Mac Book Pro de 13” cu Retina Display, dar pe segmentul de produse ultraportabile va fi rivalul de temut al MacBook Air cu display de inalta rezolutie pe care Apple urmeaza sa il prezinte in partea a doua a acestui an.

Pe partea de dotari, ultrabook-ul lansat de Google este echipat cu un procesor Intel Core i5 (dual core / 1,8 GHz), are o memorie de 4GB RAM si este disponibil in versiunile de 32 sau 64 GB stocare pe SSD (Solid State Drive).

O surpriza tine si de conectivitatea sa, dispozitivul avand nu doar Wi-Fi ci si suport 4G LTE.

Potrivit Google, Chromebook “Pixel” cantareste 1,52 kg si va avea un pret de 1.300 de dolari, versiunea cu Wi-Fi incepand sa fie livrata de saptamana urmatoare, pentru ca cea cu 4G sa apara pe piata din luna aprilie, la un pret de 1.449 dolari.

Sursa foto: captura YouTube.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri