Microsoft ar putea primi o amenda de pana la 7,4 MILIARDE dolari din cauza browser-ului propriu Internet Explorer si a faptului ca acesta este preinstalat in Windows, fara a oferi utilizatorilor, explicit, posibilitatea de a alege si alte optiuni, sustin surse familiare cu situatia citate de presa internationala.

Amenda, nu neaparat atat de mare, dar putand depasi suma de 2,1 miliarde dolari pe care compania a fost nevoita sa o plateasca anterior din cauza altor amenzi antitrust, ar putea fi primita pana la finalul lunii martie. Suma ar putea fi mare, avand in vedere ca este a doua oara cand Microsoft nu s-a supus regulilor impuse de Uniunea Europeana.

Compania americana a dat vina pe “o eroare tehnica” atunci cand unele PC-uri cu Windows nu au afisat ecranul de selectie al browser-ului pe care Microsoft a fost de acord sa-l instaleze. Numarul de unitati afectate de eroare a fost de 28 milioane de computere.

UE a avertizat compania ca va lua masuri inca din octombrie 2012.

Reprezentanti ai UE nu au comentat asupra posibilei amenzi, si nici oficialii Microsoft nu au avut nimic de spus pe marginea acestui subiect.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UE ne trimite ca ajutoare produse de igiena