Samsung Electronics va prezenta joi seara noul Galaxy 4, intr-o sala situata la numai cateva strazi distanta de principalul magazin al Apple din New York, si va transmite evenimentul in direct in Times Square, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Prin debutul smartphone-ului la Radio City Music Hall din New York, Samsung ataca direct cea mai puternica piata a Apple, mizand pe publicitate si functii de ultima ora, inclusiv o camero foto mai performanta, pentru a provoca euforia asociata cu produsele Apple.

Provocarea Samsung dovedeste ca producatorul sud-coreean de telefoane poate inova la fel de eficient ca si rivalul sau american. Apple a facut pionierat in 2007 cu telefoanele touch-screen, dar Samsung a devenit lider pe piata mondiala a smartphone-urilor in urma cu mai mult de un an, potrivit companiei de analiza a pietei IDC. Apple este inca numarul unu in SUA.

"Viitorul eveniment din New York are implicatii mari pentru ca este pe terenul Apple. Este pentru prima oara cand Samsung lanseaza Galaxy S in SUA", a declarat Chung Chang Won, analist la Nomura Holdings in Seul.

Telefonul va avea un ecran de 5 inch, putin mai mare decat modelul S3, au spus doua surse apropiate situatiei. Versiunea americana va folosi chip Qualcomm, dand telefonului o putere de procesare mai mare, pentru a executa concomitent mai multe sarcini. Pe alte piete, Galaxy S4 va fi dotat cu procesorul Samsung Exynox 5 Octa eight-core, destinat smartphone-urilor si tabletelor de inalta performanta.

Galaxy S4 va functiona cu soft Android si va avea o camera foto de 13 megapixeli, fata de 8 megapixeli in cazul S3, potrivit surselor. Aceasta imbunatatire va plasa noul aparat inaintea iPhone 5 al Apple.

IPhone 5 dispune de un procesor dual-core, un ecran de 4 inch si o camera de 8 megapixeli.

“Momentul lansarii S4 poate crea probleme Apple, care nu va prezenta probabil un telefon nou pana la jumatatea acestui an, cel mai devreme”, a declarat Park Hyun, analist la Tong Yang Securities in Seul.

Vanzarile Apple au inregistrat in trimestrul trecut cea mai lenta crestere in mai mult de doi ani, semn ca iPhone isi pierde avansul fata de ceilalti competitori.

"Popularitatea iPhone a scazut in mod clar. Noul telefon Apple, care s-ar putea numi iPhone 5S, va aparea la sfarsitul trimestrului al doilea sau in cel de-al treilea", a spus Park.

Concurenta tot mai stransa pune presiune pe Apple sa accelereze lansarile de produse. De la deputul iPhone acum sase ani, Apple a organizat o lansare majora a unui telefon pe an, noul produs intrand pe piata vara sau la inceputul toamnei.

"Au existat zvonuri ca Apple lucreaza la mai multe versiuni de iPhone. Ideea este ca daca Apple va face mai multe versiuni va contribui la atenuarea faptului ca lanseaza un singur model pe an", a declarat Jan Dawson, analist la compania de consultanta Ovum in New York.

Samsung intre timp are propriile probleme. Compania va vinde S4 pe o piata mondiala de 358 de miliarde de dolari, care se apropie de saturatie. Cresterea pietei este estimata sa incetineasca pana in 2017 la 9,8%, de la 27% in acest an, potrivit datelor Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri