Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a lansat varful de gama Galaxy S4, un smartphone care ar putea bate orice record in materie de vanzari.
Desi in mare parte pastreaza design-ul folosit si pe terminalele Galaxy Note 2 sau Galaxy S3, noul smartphone aduce imbunatatiri atat la nivel de functionalitate cat si in ceea ce priveste echiparea.

In ciuda faptului ca sud-coreenii si-au dorit sa nu dezvaluie informatiile mult mai devreme, pe Internet au inceput sa apara si fotografii cat si clipuri video cu noul dispozitiv inca din urma cu cateva saptamani.

Noutati la capitolul echipare nu sunt foarte multe: Galaxy S4 dispune de un un display tip AMOLED de 4,99 inch cu rezolutie full HD si un numar de 441 pixeli per inch (inferior ecranului de pe HTC One ~ 461 ppi), vine echipat, in functie de regiunea in care va fi comercializat cu un procesor quad-core (4 nuclee) dar si unul octa-core (8 nuclee) de 1,9 GHz, respectiv 1,6 GHz, are o memorie RAM de 2GB, stocare flash de 16/32/64GB, dar aceasta poate fi extinsa datorita suportului pentru microSD (indisponibil pe HTC One).

Pe partea multimedia a noului dispozitiv, Samsung si-a dotat varful de gama din acest an cu o camera foto principala de 13MP cu autofocus si blitz LED, dar si una secundara – destinata apelurilor video – de 2,1MP.



In ceea ce priveste software-ul cu care vine echipat, Samsung Galaxy S4 va beneficia de cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Google – Android 4.2.2 Jelly Bean.

Pe partea de conectivitate, Samsung are pe noul dispozitiv suport Wi-Fi, Bluetooth, NFC (pentru plati mobile), GPS sau infrasoru.
In final, noul gadget are o greutate de 130 de grame, fiind mai usor decat Galaxy S3 (133 grame / 4,8 inch) si mult mai usor decat HTC One (143 grame / 4,7 inch).

Printre optiunile software prin care se va diferentia noul smartphone se numara SmartScroll (derularea paginilor prin inclinarea terminalului mobil), SmartPause (controlul redarii multimedia cu ajutorul privirii), sau Air Gestures (controlul interfetei prin gesturi) – regasit si pe Galaxy Note, scrie TechRadar.

O noutate este reprezentata de S Health, un soft de asistenta prin care utilizatorii isi pot monitoriza pulsul sau temperatura, care vine impreuna doar cu accesoriul S Band care se comercializeaza separat.






Galaxy S4, pariul sud-coreenilor: peste 100 mil. de unitati vandute?


La inceputul acestui an, Samsung anunta ca vanzarile de smartphone-uri la nivel global pentru seria Galaxy S au depasit 100 de milioane de unitati.

O data cu lansarea Galaxy S4, analistii din piata estimeaza ca noul smartphone ar putea inregistra vanzari record, fiind estimate peste 100 de milioane de unitati comercializate, potrivit analistului Peter Misek din cadrul Jefferies & Company.

Asteptarile pentru Galaxy S4 sunt foarte ridicate, fiind considerat de specialisti cel mai de temut candidat la titlul de smartphone-ul anului 2013.

Succesul Galaxy S4 ar putea veni in contextul in care generatiile anterioare ale Samsung din seria Galaxy s-au bucurat de un real succes in ultimul an, S2 inregistrand vanzari de 40 de milioane de unitati, iar S3 este de asteptat sa atinga si sa depaseasca pragul de 60 de milioane de unitati comercializate.



Modelul Galaxy S, primul al seriei, a inregistrat peste 24 de milioane de livrari la nivel mondial, 10 milioane dintre acestea fiind atinse chiar la numai 7 luni de la lansarea pe piata, din iunie 2010.

In aprilie 2011, a doua generatie a seriei Galaxy S a fost vanduta in circa 40 de milioane de unitati, 10 milioane dintre livrarile la nivel mondial fiind atinse in primele 5 luni de la lansare.

Modelul Galaxy S3 a cunoscut cel mai mare succes pentru producatorul de origine sud-coreeana, depasind pragul de 40 de milioane de unitati vandute pana la inceputul acestui an.

Samsung Galaxy S 4 va fi disponibil in culorile alb si negru, si va ajunge pe piata la sfarsitul lunii aprilie.

Batalia cu Apple

Desi lansat in toamna anului trecut, iPhone 5, nu a reusit sa impresioneze atat de mult din punct de vedere al vanzarilor.

Desi s-a bazat foarte mult pe succesul iPhone 4S, cele doua generatii de smartphone-uri au reusit sa aduca Apple pozitia secunda in clasamentul celor mai mari producatori de telefoane mobile din lume, reusind la nivelul anului trecut sa comercializeze 136 de milioane de unitati, avand o cota de piata de 25%.

Pe prima pozitie s-a clasat Samsung, care a reusit sa vanda nu mai putin de 215 milioane de unitati, asigurandu-i o cota de piata de circa 40%.

In acest an lucrurile s-ar putea inrautati pentru Apple. Cum Samsung a prezentat deja noul varf de gama in luna martie (dupa ce anul trecut Galaxy S3 era lansat in mai), gigantul american va fi nevoit ca in acest an sa lanseze viitorul smartphone cat mai devreme pentru a nu pierde avansul de cel putin sase luni al rivalilor sud-coreeni.

Chiar si asa, Apple mizeaza foarte mult sarbatorile de Craciun, cand vanzarile companiei cresc puternic, comparativ cu rivalii sai.

Totodata, Apple va fi nevoita si fortata de piata sa lanseze un smartphone de dimensiuni mai mari, tendintele observate atat la targurile de tehnologie Consumer Electronics Show (CES 2013) cat si Mobile World Congress (MWC 2013) fiind de smartphone-uri cu ecrane de peste 4,5 inch.

Nu ne ramane sa vedem decat daca Apple se va incapatana si de aceasta data sa aduca pe piata un produs cerut de utilizatori sau ii va surprinde din nou cu un device inedit.

Pentru viitoarea generatie iPhone nu exista inca nicio informatie legata de o posibila lansare.


HTC One, cel mai de temut rival pentru S4


HTC One, smartphone-ul lansat de compania taiwaneza in a doua parte a lunii februarie, va fi cu certitudine pentru urmatoarele luni rivalul de temut al Galaxy S4.

Cunoscut initial sub numele de M7, noul smartphone al companiei taiwaneze incorporeaza un ecran de 4,7 inch (cu 469 ppi) are protectie Gorilla Glass 2 si o rezolutie full HD @ 1080p.

Pe partea de echipare, noul dispozitiv vine dotat cu un procesor quad-core de 1,7 GHz, un procesor grafic Adreno 320, memorie 2GB RAM si o capacitate de stocare interna de 32 sau de 64GB.

Spre deosebire de Galaxy S4, HTC One, ca si iPhone-ul celor de la Apple este tip uni-body, ceea ce se traduce printr-un design “dintr-o bucata”, accesul la componentele din interior fiind practic imposibil unui utilizator obisnuit.




Camera foto, punctul forte al HTC One


Producatorii modelului One lauda insa echiparea dispozitivului HTC pe partea de fotografiere, taiwanezii optand de aceasta data pentru o camera foto cu tehnologie “ultrapixel” – despre care spun ca intr-o fotografie de calitate nu este nevoie un numar mare de pixeli.

Wall-Street.ro a scris un material amplu legat de lansarea HTC One aici.

Reprezentantii HTC din Romania spun ca noul dispozitiv va ajunge pe piata locala in a doua parte a lunii aprilie, dar nu au specificat la ce pret va fi disponibil. Site-urile de specialitate din Europa si de peste ocean estimeaza ca noul device va costa peste 600 de euro, calculat la cursul de schimb de azi valoarea lui fiind de peste 3.200 de lei.

Printre alte modele de smartphone-uri care vor concura Galaxy S4 in acest an se numara Sony Xperia z, LG Optimus G, BlackBerry Z10, Nokia Lumia 920 cat si viitorul smartphone Nexus creat de Google impreuna cu partenerii sai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri