Compania a deschis si a inceput recrutarile pentru acest centru anul trecut, insa inaugurarea oficiala a avut loc in aceasta saptamana.

„Acesta este al doilea centru de consultanta pe care compania il deschide pe plan local, dupa cel din Bucuresti. In prezent, la Timisoara lucreaza peste 60 de consultanti SAP, obiectivul nostru fiind ca, pana in 2014, centrele SAP Nearshore Center din Romania sa numere peste 400 de specialisti IT”, a declarat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

Angajatii SAP NSC Timisoara sunt implicati in furnizarea de consultanta IT premium si implementare de servicii in principal pentru clienti din Austria, Elvetia si Germania, dar si catre clienti din restul statelor din Europa de Vest, Orientul Mijlociu si Africa.

„Candidatii pentru posturile din cadrul NSC Timisoara trebuie sa fie absolventi de facultate, sa aiba cunostinte economice si tehnice solide si sa cunoasca cel putin doua limbi straine, dintre care una obligatoriu engleza", a declarat Gheorghe Olteanu, directorul SAP Nearshore Center.

SAP desfasoara la Timisoara propriul program de training, SAP Academy, prin care cursantii pot obtine certificarea de consultant SAP, titlu recunoscut la nivel international. Peste 80% dintre angajatii actuali din cadrul centrului au fost recrutati ca tineri absolventi, prin intermediul acestui program.

Citeste si:

Producatorul de software are centre in Romania la Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, insa anul trecut, Valentin Tomsa, CEO-ul companiei, spunea ca pe viitor ar putea fi deschis un centru la Iasi.

In 2012, SAP a inregistrat o cifra de afaceri la nivel global de peste 16,2 miliarde de euro, solutiile si tehnologiile SAP fiind utilizate de peste 232.000 de clienti in 188 de state din intreaga lume.

In Romania, producatorul a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 23 de milioane de euro, in crestere cu peste 40% fata de anul anterior. Compania lucreaza cu peste 400 de companii la nivel local.

Printre cei mai importanti concurenti ai SAP Romania se numara companii precum Oracle, Microsoft, Totalsoft, Siveco.

Citeste si: Tomsa, SAP: Scoala e paralela cu nevoile pietei. Tinerii sunt buni, dar sunt dezorientati, nu stiu ce sa faca
.