Drepturile de utilizare a frecventelor in banda 450 MHz, utilizata anterior de Telemobil, se vor acorda in perioada urmatoare la cerere, in ordinea depunerii solicitarilor, iar banda va fi utilizata pentru aplicatii radio (PMR si PAMR) de banda ingusta.
"Prin intermediul acestei benzi se vor furniza atat retele si servicii de comunicatii exclusiv pentru nevoi proprii, cat si retele si servicii de comunicatii de acces public, ca servicii de voce push to talk (telefonie), servicii de transmisii de date, transfer simultan de voce si date, servicii de dispecerat, apel selectiv si apel de urgenta, prioritizarea apelurilor si apel in asteptare, apeluri in grup si administrare dinamica a grupurilor de utilizatori, abilitatea de a furniza servicii VPN (retea privata virtuala) sau posibilitatea de interconectare cu alte retele publice in cazul PAMR", se arata intr-un comunicat al ANCOM.

Drepturile de utilizare a frecventelor in banda 450 MHz se vor acorda la cerere, in ordinea depunerii solicitarilor, atat timp cat resursa de spectru radio este suficienta pentru solutionarea solicitarilor de asignari de frecvente existente, scrie Mediafax.

In cazul in care cerintele de spectru radio existente la un moment dat depasesc disponibilitatile de spectru si devine imposibila satisfacerea tuturor solicitarilor, drepturile de utilizare a frecventelor se acorda prin procedura de selectie comparativa sau competitiva, in conformitate cu prevederile legislatiei de specialitate in vigoare.

Pana la 24 martie, aceasta banda a fost utilizata de Telemobil, care a oferit servicii de voce si date in tehnologie CDMA 450 MHz.

Destinatia viitoare a acestei benzi a fost stabilita de ANCOM in urma unei analize, dar si a unei consultari a pietei.

In 2012, ANCOM a consultat industria cu privire la utilizarea acestei benzi dupa expirarea drepturilor de utilizare ale Telemobil si a inaintat operatorilor interesati o propunere de organizare a unei proceduri de selectie competitive, insa nu a fost exprimata nicio intentie ferma din partea vreunui operator de a participa la o astfel de procedura de selectie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri