RCS&RDS vrea sa obtina finantari de pana la 800 milioane euro pentru cel mult 10 ani si sugereaza ca ar putea atrage chiar noi actionari, fondurile urmand sa fie utilizate pentru restructurarea partiala sau totala a tuturor angajamentelor de finantare actuale ale operatorului telecom, scrie Mediafax.
Astfel, Consiliul de Administratie al RCS&RDS, companie controlata indirect de omul de afaceri Zoltan Teszari, a convocat, pentru prima parte a lunii mai, doua sedinte ale actionarilor, una ordinara si alta extraordinara, in care se va discuta aprobarea atragerii de finantari in valoare totala de pana la 800 milioane de euro (sau echivalentul in orice alta moneda), pentru o perioada ce nu va depasi 10 ani.

"Astfel de finantari pot fi obtinute atat de la banci, institutii financiare, fonduri de investitii, romanesti sau internationale, si/sau de la orice alte entitati private (afiliate sau terti), inclusiv, fara a se limita la, prin incheierea unui sau a mai multor contracte de finantare, cat si prin intermediul pietelor internationale de capital, inclusiv, fara a se limita la emisiunea unor obligatiuni", se arata la primul punct din convocatorul sedintei extraordinare a AGA.

De asemenea, Consiliul de Administratie este imputernicit, printre altele, sa asigure redactarea si publicarea, daca va fi necesar, a oricarui prospect de emisiune si aprobarea oricarei listari de valori mobiliare.

Pentru obtinerea finantarii, actionarii operatorului telecom vor discuta si aprobarea emiterii si/sau constituirii de catre RCS&RDS a oricaror tipuri de garantii considerate necesare de catre Consiliul de administratie.

"Aprobarea, ca urmare si/sau in legatura cu finantarile, a restructurarii unei parti sau tuturor angajamentelor de finantare la care RCS&RDS este parte in prezent, inclusiv orice plata/plata anticipata totala sau partiala a acestora si descarcarea de/modificarea unei parti sau a tuturor pachetelor de garantii existente si/sau renegocierea termenilor contractuali actuali", se arata la punctul trei din convocatorul sedintei extraordinare a AGA.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Cable Communications Systems Olanda detine 88,54% din actiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este detinut chiar de companie.

Cable Communications Systems este controlata de RCS Management, unde Zoltan Teszari detine aproape 60% din capital.

La inceputul anului 2011, RCS&RDS a incheiat doua acorduri de finantare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor imprumuturi scadente si un credit sindicalizat in valoare de 125 milioane euro.

La primul credit au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV si BRD- Groupe Société Générale, in calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV in calitate de agent de credit si co-ordonator si agent pentru garantii.

In cazul creditului de 125 de milioane de euro, sindicalizarea a fost realizata de Fortis Bank SA/NV Bruxelles Sucursala Bucuresti, Royal Bank of Scotland PLC si Unicredit Tiriac Bank in calitate de aranjori mandatati principali, respectiv Unicredit Bank AG, sucursala Londra, in calitate de agent de credit si Unicredit Tiriac Bank in calitate de agent pentru garantii.

RCS&RDS este unul din cei mai importanti operatori telecom din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania si Italia.

Compania si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara.

In 2011, afacerile RCS&RDS au crescut cu 15,2%, la 2,03 miliarde de lei, iar datoriile totale au urcat cu 13,7%, la 3,72 miliarde de lei (840 milioane de euro, la cursul actual). In acelasi timp, creantele companiei totalizau 536 milioane de lei (121 milioane de euro).

Pierderile operatorului au scazut in 2011 fata de anul anterior cu peste 80%, la 12,5 milioane de lei.

Principalii competitori pe piata romaneasca sunt Romtelecom si UPC Romania.

Sursa foto: https://www.facebook.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri