Vanzarile de eBook-uri au crescut cu 41% in 2012

Procentul reprezentat de cartile electronice in cifra de afaceri a editurilor americane a ajuns la 23% in 2012, in crestere cu 17% fata de 2011, insa ritmul de crestere al vanzarilor de eBook-uri a incetinit, potrivit cifrelor oficiale publicate joi de reprezentantii acestei industrii, transmite Mediafax.

Cartile electronice au castigat teren in toate categoriile - fictiune si eseuri pentru adulti, volume pentru copii si religioase - anul trecut, contribuind la cresterea veniturilor editoriale cu 6% in 2012, care au ajuns la 7,1 miliarde de dolari, potrivit Asociatiei editorilor americani, informeaza AFP.

Cartile electronice reprezinta 23% din aceste venituri, contra 17% in 2011. Acest procent era de doar 1% in 2008.

Vanzarile de eBook-uri au crescut cu 41% in 2012, o cifra impresionanta, dar care marcheaza totusi un recul fata de anii precedenti: in 2011, acest procent de crestere a fost de 100%.

Potriviti profesionistilor din industria de carte, cresterea vanzarilor de carti electronice a incetinit in luna decembrie, sugerand faptul ca piata si-a pierdut "elanul".

"Este posibil insa ca ianuarie 2013 sa fi fost o luna cu o crestere foarte puternica, dupa sezonul sarbatorilor in care multi cititori au primit drept cadou dispozitive de lectura electronice sau tablete", se afirma in comunicatul emis de Asociatia editorilor americani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri