Apple este judecata in SUA pentru conspiratie de crestere a preturilor la cartile electronice

Apple va fi judecata incepand de luni, la un tribunal din Manhattan, pentru acuzatiile ca ar fi conspirat impreuna cu cinci publisheri in scopul cresterii preturilor cartilor in format electronic, in saptamanile premergatoare lansarii iPad in 2010, transmite MarketWatch, citat de Mediafax.
Departamentul de Justitie va incerca sa dovedeasca faptul ca publisherii au vazut intrarea Apple pe piata cartilor electronice ca o oportunitate de a trece de la preturile mici ale Amazon.com la unele mai mari, stabilite chiar de publisheri.
"Dincolo de stralucirea care inconjoara cartile electornice si Apple, este un caz evident de fixare a preturilor", se arata in documentele inaintate tribunalului de Departamentul de Justitie.
Daca Apple va fi gasita responsabila de aceste acuzatii, ar putea sa se confrunte cu procese separate de plata a unor daune, din partea unui grup de state federale americane care s-au alaturat in 2012 procesului antitrust declansat de Departamentul de Justitie.
Anul trecut, Apple a incheiat un acord cu Comisia Europeana pentru inchiderea unei investigatii a institutiei privind preturile cartilor electronice. Acest acord nu a expus insa compania la procese private.
In SUA, judecatorul care prezideaza cazul, Denise Cote, a afirmat intr-o audiere preliminara de luna trecuta ca Departamentul de Justitie pare sa aiba un avantaj, avand capacitatea sa prezinte la proces dovezi directe privind participarea Apple la conspiratia de crestere a preturilor cartilor electronice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri