Deocamdata, operatorul a lansat comercial serviciile 4G pe smartphone in noua orase din tara: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.

Compania nu a facut inca un anunt catre presa despre aceasta lansare, insa Hotnews a scris saptamana trecuta ca Vodafone a lansat comercial 4G pe smartphone, informatia fiind confirmata pentru wall-street.ro.

De altfel, Vodafone a inceput sa comercializeze serviciile in aceleasi orase in care compania a anuntat in urma cu doua luni ca utilizatorii pot testa tehnologia 4G pe smartphone, cu exceptia Bucurestiului.

Citeste si:

Orange si Vodafone, primii doi operatori telecom de pe piata, au lansat in ultima jumatate de an servicii comerciale 4G pe laptopuri si tablete, iar in ultimele saptamani si pe smartphone-uri. Pe de alta parte, Cosmote a anuntat ca pana la finalul lunii aprilie va incepe comercializarea serviciilor 4G in Bucuresti si cateva orase, insa doar pe laptopuri si tablete. Pana atunci, clientii pot testa serviciile 4G in magazinul operatorului din Baneasa Shopping City Bucuresti.

Serviciile 4G (urmatoarea tehnologie dupa 3G) permit utilizatorilor sa foloseasca internetul mobil la viteze de pana la 100 Mbps, de cateva ori mai mari decat in cazul 3G. De exemplu, un fisier de 20 MB poate fi descarcat in mai putin de 20 de secunde, fata de media de trei minute, atinsa prin 3G. Pentru redarea online a unei melodii, timpul de asteptare este de mai putin de o secunda, fata de 10 secunde. De asemenea, prin 4G utilizatorii pot folosi simultan mai multe aplicatii multimedia, precum navigare pe internet, conferinte video in timp real, acces la fisiere foto /video, video streaming HD.