Vodafone muta o parte din operatiunile din Germania in centrele din Romania si India

Grupul britanic Vodafone va desfiinta 500 de locuri de munca la divizia din Germania, urmand sa transfere parti ale principalelor operatiuni regionale in Romania si operatiuni de IT in India, potrivit unui document intern transmis angajatilor germani, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Scrisoarea catre angajati, semnata de directorul general al Vodafone Germania, Jens Schulte-Bockum, nu mentioneaza numarul de posturi care urmeaza sa fie transferate in Romania si in India.

"Presiunea comerciala creste", iar reglementarea la nivelul industriei "este ostila investitiilor de ani buni", a scris Schulte-Bockum.

De asemenea, Vodafone va reduce salariile entry-level si va infiinta un centru de servicii pentru clienti, a adaugat seful Vodafone Germania.

Vodafone Romania este al doilea operator local de telefonie mobila, cu 8,122 milioane de clienti la finele anului 2012.

De altfel, Vodafone a extins recent activitatea centrului tehnic de la Bucuresti, acesta monitorizand, de la 1 aprilie, incidentele de retea pentru serviciile de voce si date furnizate de retelele grupului britanic din sapte tari din Europa, inclusiv Romania.

Centrul, denumit Danubius Network Operations Center, si-a inceput activitatea in iulie 2011, cand a inceput monitorizarea operatiunilor retelelor Vodafone din Italia si Romania, urmate de subsidiarele din Grecia si Germania.

De la 1 aprilie, activitatea Danubius, unde lucreaza peste 250 de ingineri, include si retele Vodafone din Olanda, Cehia si Albania.

Astfel, din centrul de operatiuni de retea (NOC) al Vodafone din Bucuresti (din zonele Pipera si Avrig) sunt monitorizate serviciile operatorului oferite catre 90 de milioane de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri