"Incepand cu 16 aprilie, Vladimir Aninoiu este noul presedinte al Consiliului de Administratie, indeplinind functia de director executiv (CEO), responsabil pentru operatiunile ASEE din Romania si Republica Moldova", se arata intr-un comunicat al companiei.

Aninoiu si-a inceput cariera in anul 1987, ca inginer in cadrul IIRUC, companie de stat specializata in activitati de service pentru echipamente electronice. Din 1990, el a activat director de vanzari si marketing la Romanian Business Systems (RBS), IBM Alliance Partner pentru Romania si Republica Moldova.

IBM a achizitionat RBS in 1995, reprezentanta grupului american in Romania fiind deschisa la 15 noiembrie, scrie Mediafax.

Aninoiu a ocupat succesiv pozitii de varf in managementul IBM Romania, devenind in 1998 director general pentru Romania si Republica Moldova, pozitie pe care a detinut-o timp de opt ani.

In 2006, Aninoiu a fost promovat director Developing Markets la IBM CEE, raspunzand de operatiunile din Romania, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Kosovo, Croatia, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Slovacia si tarile baltice.

La inceputul anului 2011, actualul sef al Asseco SEE Romania a fost numit director Business Enterprise Sales in cadrul IBM Central Eastern Europe, ocupandu-se de coordonarea activitatilor IBM pentru marile corporatii si administratia publica in zona Europei Centrale si de Est, inclusiv Rusia, Turcia si Polonia.

Asseco SEE Group este una din cele mai mari companii IT producatoare si furnizoare de solutii si servicii software in zona Europei de Sud-Est si Turcia.

Cu aproape 190 de salariati, ASEE Romania este un integrator de sisteme, solutii si servicii IT, fiind rezultatul unui proces de achizitii si fuziuni inceput de grupul Asseco SEE in anul 2007, in urma caruia companiile locale Net Consulting, FIBA Software si Probass au devenit Asseco SEE.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 24 milioane de euro si un profit net de 1,32 milioane de euro.