Veniturile Orange Romania au stagnat in primul trimestru, traficul de Internet mobil s-a dublat

Veniturile Orange Romania au stagnat in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la 219 milioane de euro, in timp ce numarul de clienti a avansat usor in intervalul analizat, la 10,214 milioane.

Excluzand impactul deciziilor autoritatilor de reglementare a pietei telecom, privind scaderea tarifelor de interconectare, veniturile Orange in Romania au inregistrat un avans de 4,5%, se arata in raportul financiar publicat, miercuri, de grupul France Telecom, care detine Orange Romania. Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor, sunt platite intre operatori pentru convorbiri in afara retelei.

Numarul de clienti ai operatorului de telefonie mobila in Romania s-a situat la 10,087 milioane in primul trimestru al anului trecut si la 10,283 milioane in trimestrul al patrulea din 2012. La 31 martie 2013, Orange Romania avea 10.214.262 de clienti, cu aproximativ 127.000 mai multi decat la finalul lunii martie 2012.

Venitul mediu anualizat pe utilizator (ARPU) al Orange in Romania s-a situat la 77 de euro in primul trimestru al acestui an, fata de 79 euro in ultimele trei luni din 2012 si 82 de euro in primul trimestru al anului trecut.

In trimestrul intai din 2013 traficul de Internet pe mobil a crescut cu 92% fata de primul trimestru al lui 2012.

Aceasta evolutie a fost sustinuta de vanzarile de telefoane din gama smartphone, cu 176% mai mari in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, extinderea portofoliului de produse si lansarea gamei smartphone star, ce cuprinde cele mai performante telefoane, majoritatea compatibile cu tehnologiile HD Voice si 4G, au crescut adoptia internetului mobil in randul clientilor.

Principalii competitori ai companiei pe piata locala sunt Vodafone Romania si Cosmote, parte a grupului elen OTE


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri