Smartphone-urile au reprezentat putin peste jumatate din totalul livrarilor de telefoane mobile ale producatorilor in primul trimestru al anului curent. Samsung ramane primul producator, insa si LG, Huawei si ZTE au crescut, conform IDC.
In primul trimestru al lui 2013, producatorii de telefoane mobile au livrat 216,2 milioane de smartphone-uri la nivel global, echivalentul a 51,6% din totalul de livrari. Per total, s-au livrat 418,6 milioane de telefoane mobile la nivel global.

Piata smartphone-urilor a crescut cu 41,6% comparat cu primul trimestru din 2012, dar a scazut cu 5,1% fata de al patrulea trimestru al lui 2012.

Samsung domina in continuare piata, livrand 70,7 milioane de smartphone-uri cu o crestere de la an la an cu 60,7%. Al doilea jucator, Apple, a livrat 37,4 milioane de smartphone-uri, in crestere cu 6,6%. LG a livrat 10,3 milioane de unitati (in crestere cu 110%), Huawei 9,9 milioane (94%) si ZTE a livrat 9,1 milioane (in crestere cu 49%).

Citeste mai multe pe CNet.com.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri