Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a lansat comercial serviciile 4G, in Bucuresti (zona de nord), Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi si in statiunile turistice Sinaia, Busteni, Predeal. Reteaua 4G permite viteze de descarcare de pana la 75 Mbps, respectiv de incarcare de pana la 37,5 Mbps.
“Dezvoltarea graduala a retelei 4G si a portofoliului de produse este continua, in linie cu strategia noastra de extindere a retelei broadband, care reprezinta de altfel principalul pilon al planurilor noastre de investitii”, a declarat Lampros Iskos, directorul tehnic al companiei.

Noile servicii sunt disponibile pentru descarcarea si incarcarea datelor initial prin doua modemuri, Huawei E3276 si ZTE MF823, fiecare la pretul de 99 lei (TVA inclus), respectiv prin intermediul tabletei Samsung Galaxy Note LTE 10.1, la 1.369 lei (TVA inclus), achizitionate impreuna cu abonamentul Connect XXL pe 2 ani.

Clientii de date existenti, precum si cei noi care dispun de aceste dispozitive isi pot activa extraoptiunea 4G Extension, care poate fi activata in magazinele din reteaua Cosmote din aria de acoperire 4G, impreuna cu abonamentele Connect 3G S-XXL si cu abonamentul Connect T.

Pentru planurile tarifare S, M si L din portofoliul Connect 3G, extraoptiunea poate fi activata pentru o taxa lunara de 5 euro (TVA inclus), in timp ce pentru restul (Connect XL, Connect XXL si Connect T) este inclusa promotional pentru intreaga perioada contractuala, singura conditie fiind aceea de a avea un SIM dedicat si un terminal 4G compatibil.

Utilizatorii care doresc trafic de date aditional la viteze 4G, au la dispozitie extraoptiunea 4G Extra, care se poate aplica la un abonament Connect 3G cu 4G Extension activat si care ofera 1GB cu viteze de pana la 75 Mbps, in schimbul unei taxe de 3,72 euro (TVA inclus).

De asemenea, reteaua 3G a Cosmote ofera viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru internet mobil in 159 de orase si peste 1.000 localitati din Romania, acoperind peste 49,5% din populatie. Pe de alta parte, clientii au acces la internet cu viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+ in 189 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Cosmote este al treilea operator de pe piata locala care a lansat comercial serviciile 4G pe piata locala, dupa lansarile Vodafone si Orange. Pe de alta parte, serviciile Cosmote sunt deocamdata disponibile pe tableta si laptop, in timp ce la Orange si Vodafone pot fi utilizate si pe smartphone-uri

De asemenea, Cosmote Romania este al treilea jucator de telefonie mobila de pe piata locala cu 6,3 milioane de clienti la finalul anului trecut

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri