Compania americana Yahoo a renuntat la preluarea platformei video online Dailymotion de la grupul France Telecom, din cauza opozitiei ministrului Industriei din Franta, Arnaud Montebourg, potrivit unor surse apropiate situatiei, scrie Mediafax care citeaza The Wall Street Journal.

Ministrul le-a transmis, in timpul unei intalniri in luna aprilie, directorului operational al Yahoo, Henrique de Castro, si directorului financiar al France-Telecom, Gervais Pellissier, ca nu vrea ca 75% dintr-o rara poveste de succes franceza din sectorul high-tech sa ajunga in mainile strainilor, au afirmat sursele.

Achizitia a 75% din actiunile Dailymotion ar fi reprezerntat cea mai mare tranzactie pentru Yahoo de la preluarea conducerii de catre actualul director general, Marissa Mayer, la mijlocul anului trecut. Cele doua parti au semnat un acord neangajant pentru preluarea de catre Yahoo a 75% din actiunile Dailymotion, intr-o tranzactie care evalua compania la 300 de milioane de dolari, noteaza publicatia americana.

France Telecom, unde statul francez controleaza 27% din actiuni, detine integral Dailymotion, dar vrea sa ramana cu o participatie mai redusa.

"Nu am sa va las sa vindeti una dintre cele mai bune companii start-up din Franta. Nu stiti ce faceti", i-a spus Montebourg lui Pellissier pe un ton ridicat, potivit surselor Wall Street Journal.

Ulterior, incercarile de a salva tranzactia au esuat, chiar daca grupul France Telecom este inca deschis unei intelegeri.

Potrivit cotidianului american, Yahoo a vrut din start sa cumpere 75% din Dailymotion, cu optiunea de preluare integrala ulterior, insa guvernul francez a refuzat sa accepte o participatie mai mare de 50%.

Dailymotion este un competitor de talie mai redusa pentru serviciul YouTube al Google.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
ANOFM: 320 locuri de munca vacante in UE