Orange Romania a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii CNA.
Declaratia oficialilor CNA vine dupa jumatate de an in care pe piata de telecomunicatii si televiziune au existat zvonuri ca Orange va oferi servicii de televiziune prin satelit.

In urma cu o luna Jean-François Fallacher, directorul general al Orange, declara pentru Wall-Street.ro ca managementul operatorului analizeaza intrarea pe piata de televiziune prin satelit, compania dorindu-si sa ofere continut pe toate platformele posibile (televiziune, desktop, smartphone, tableta).

“Vedem ca exista o cerere a consumatorilor nostri din Romania de a avea acces la mai mult entertainment, iar televizorul este doar unul dintre cele trei ecrane pe care poti vedea continut. Acum oamenii au telefoane foarte frumoase. Te poti uita la televizor, dar si pe tableta, pentru ca e mai confortabil, o tableta este un televizor mai mic. Vedem acest apetit pentru televiziune si cred ca putem aduce ceva nou in piata pentru clientii nostri. Acum testam”, spunea Fallacher in urma cu cateva saptamani.

Potrivit documentelor depuse la CNA, SC Orange Romania SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un numar de 13 programe TV, intre care televiziunile operate de Pro TV S.A. si Trinitas TV.

Orange Romania intentioneaza sa retransmita aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franta.

Membrii CNA urmeaza sa analizeze solicitarea Orange Romania intr-una dintre sedintele viitoare ale Consiliului. In mod traditional, membrii CNA se intalnesc in sedinte publice de doua ori pe saptamana (martea si joia).

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, "(1) Retransmisia de servicii de programe de catre distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obtinerea avizului distribuitorii au obligatia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise".

Daca CNA va elibera avizul solicitat, Orange Romania poate sa se lanseze efectiv pe piata de retransmisie de televiziune prin satelit, dominata in prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom si UPC Romania.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila dupa numarul de clienti si cifra de afaceri. Compania este detinuta de grupul France Telecom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri