Managerul a adaugat ca operatorul analizeaza atat posibilitatea de a extinde serviciile de televiziune furnizate in prezent pe mobil catre alte platforme, precum tablete sau PC-uri, dar si de a oferi televiziune digitala prin satelit (DTH).

Confirmarea CEO-ul Orange Romania in legatura cu posibila lansare a unor servicii de televiziune prin satelit vine dupa jumatate de an in care in presa au aparut informatii ca operatorul vrea sa intre pe aceasta piata. De asemenea, Hotnews a scris in urma cu doua saptamani ca Orange a primit pe 11 martie licenta de la ANCOM, iar astfel compania poate introduce servicii TV prin reteaua sa mobila (de tip Mobile TV), conducerea operatorului urmand sa hotarasca daca le va si lansa comercial.

“Televiziunea pe mobil este parte a planului nostru (n.red. de dezvoltare in zona continut), analizam posibilitatea de a distribui servicii de televiziune, uitandu-ne si la a face acest lucru prin satelit. Am cerut autorizarea ANCOM, iar cand vom lua o decizie legata de piata romaneasca, vom explica ceea ce ne dorim sa facem. Vom oferi detalii la momentul potrivit, acum analizam acest planuri”, a explicat Jean-François Fallacher (foto).

Clientii nostri vor acces la mai mult continut de entertainment

El a adaugat ca Orange isi doreste sa se dezvolte in zona de furnizare de continut datorita cererii tot mai mari a clientilor din Romania pentru servicii care pot include muzica, filme, emisiuni sau chiar jocuri.

“Vedem ca exista o cerere a consumatorilor nostri din Romania de a avea acces la mai mult entertainment, iar televizorul este doar unul dintre cele trei ecrane pe care poti vedea continut. Acum oamenii au telefoane foarte frumoase. Te poti uita la televizor, dar si pe tableta, pentru ca e mai confortabil, o tableta este un televizor mai mic. Vedem acest apetit pentru televiziune si cred ca putem aduce ceva nou in piata pentru clientii nostri. Acum testam”, a mai spus Fallacher.

De altfel, Jean-Paul Cottet, senior executive vice president pentru marketing si inovatie in cadrul France Telecom-Orange, grupul francez de telecomunicatii din care face parte Orange Romania, declara la finalul anului trecut pentru wall-street.ro ca operatorul vrea sa devina un jucator important in furnizarea de continut.

„Lucram puternic pentru a ne dezvolta pe zona de continut, iar in unele tari suntem un jucator important. Nu este asa inca si in Romania, dar va fi in curand. De exemplu, in Europa suntem numarul unu pe zona de jocuri, in unele tari avem o pozitie semnificativa pe zona de video la cerere”, spunea Cottet in urma cu trei luni.