Extinderea operatiunilor din China va fi desfasurata in cursul urmatorului an, a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, intr-o conferinta sustinuta la Shanghai si transmisa in direct pe internet.

Ballmer nu a precizat cu exctitate cate persoane urmeaza sa fie angajate in urma deciziei.

China a devenit cea mai importanta piata de crestere pentru sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft, a afirmat Ballmer.

In luna iunie, Microsoft va derula in China o avanpremiera a serviciului de cloud computing Windows Azure, devenind prima corporatie multinationala care lanseaza un serviciu public de cloud in China.

Citeste si:

"Am vizitat China cu aproxiamtiv un an in urma, in luna mai, si mi se pare remarcabil cat de multe s-au schimbat. La Microsoft trecem printr-o perioada incredibil de interesanta", a spus Ballmer.

Microsoft mizeaza pe platforma Azure si pe programe bazate pe internet, destinate mediului de afaceri, pentru a-si consolida cresterea afacerilor intr-o perioada de scadere puternica a cererii pentru computere personale, care afecteaza dinamica vanzarilor Windows. Vanzarile de PC-uri au scazut in primul trimestru cu 14% la nivel global, potrivit datelor IDC.

Azure ofera companiilor servicii de stocare de informatii si software, care pot fi accesate de clienti prin internet. Utilizatorii pot accesa serviciul Azure pentru a rula software, site-uri sau aplicatii destinate companiilor si stocare in centrele de date ale Microsoft, fara a fi necesar sa investeasca in servere proprii, unitati de stocare si angajati.