“Concurenta a fost, astfel, de peste 30 de studenti pe loc. Dincolo insa de numarul mare de tineri interesati sa isi faca practica de vara la Intel, am fost impresionati de calitatea CV-urilor primite si de portofoliile de proiecte prezentate de acestia”, declara Monica Ene-Pietrosanu, country manager al Intel Romania Software Development Center (IRDSC).

Acest program de practica s-a adresat studentilor din primul an de facultate, al doilea si al treilea.

Cele mai multe CV-uri au fost depuse pentru divizia de dezvoltare de produse (134 de aplicatii), urmate de stagiile de internship de dezvoltare pe Android (113) si Yocto (80). Cei mai multi dintre studentii care au aplicat provin de la facultatile de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii „Politehnica” din Bucuresti, respectiv Matematica - Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Studentii selectati vor incepe practica de pe 17 iunie a.c. Stagiul este platit si se deruleaza timp de trei luni, pe durata vacantei de vara.

Pe langa stagiile de vara, ce se vor desfasura anual in cadrul programului Intel Summer Experience, centrul deruleaza si un program de internshipuri pe perioade mai indelungate – de sase luni/un an – pentru studentii din ani terminali, masteranzi si doctoranzi.

IRSDC a fost deschis in noiembrie 2010 fiind cea mai mare investitie derulata de Intel in Romania, respectiv cateva milioane de euro.

Parte a Intel Software and Services Group, centrul Intel Romania Software Development Center este format din 100 de ingineri care se concentreaza pe tehnologii open-source si solutii de calcul de generatie viitoare. Obiectivul Intel este de a transforma centrul din Romania intr-un hub tehnologic in Europa. IRSDC face parte din reteaua Intel Labs, reteaua europeana a Intel pentru cercetare & dezvoltare, alcatuita din 26 laboratoare in care lucreaza peste 1.500 de specialist in domeniul cercetarii si dezvoltarii.