Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, pregateste reorganizarea grupului pentru reducerea numarului de divizii si concentrarea pe dispozitive, precum telefoane mobile si tablete, si servicii, au declarat surse apropiate situatiei, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Schimbarile vor da mai multe responsabilitati unor directori precum Satya Nadella, sefa diviziei de servere, Don Mattrick, conducatorul Xbox, Qi Lu, seful diviziei online si Tony Bates, presedintele Skype.

Directorul dezvoltarii corporatiste si de strategie, Andy Lees, va pleca probabil din companie in lunile urmatoare, au aratat sursele.

Ballmer incearca sa castige cota de piata pe segmentul telefoanelor mobile si tabletelor, anuntand anul trecut o schimbare de strategie pentru concentrarea pe dispozitive IT si servicii pe Internet.

Planurile referitoare la reorganizarea conducerii nu sunt finalizate si ar putea suferi modificari, au precizat sursele.

Una dintre ideile luate in considerare este reducerea numarului diviziilor de la opt la patru. Grupul ar urma sa aiba o divizie pentru companii condusa de Nadella, una de hardware coordonata de Mattrick, una pentru aplicatii si servicii supravegheata de Lu si una pentru sisteme de operare condusa de Terry Myerson, seful Windows phone, si Julie Larson-Green, sefa Windows engineering. Bates va avea la randul sau un rol important in grup, a spus sursa.

Un purtator de cuvant al Microsoft, Peter Wootton, a refuzat sa comenteze.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si