Penetrarea smartphone-urilor in Romania, de aproape patru ori mai redusa comparativ cu Europa

Gradul de penetrare al telefoanelor smartphone in Romania a atins 17%, comparativ cu 63% la nivelul Europei, a declarat joi vicepresedintele si seful Display Solutions EMEA al Yahoo!, Nick Hugh, prezent la ICEEfest, un eveniment dedicat industiriei digitale din Europa Centrala si de Est.

"Yahoo! are peste doua milioane de utilizatori de telefoane inteligente in Romania, care aloca aproape 13 ore pe saptamana pentru utilizarea serviciilor companiei adresate platformelor mobile", a spus Hugh.

El a adaugat ca industria online si-a schimbat radical modelul prin care se raporteaza la utilizatori.

"Daca dimesniunea ecranului era criteriul cel mai important pentru reprezentantii companiilor de publicitate si utilizatori, in prezent exista patru ecrane prin intermediul carora trebuie transmis mesajul publicitar, si anume telefonul mobil, tableta, laptop-ul si calculatorul personal", a spus reprezentantul Yahoo!

El a afirmat ca Yahoo! urmareste sa transmita utilizatorilor un mesaj unitar indiferent de terminalul cu ajutorul caruia acestia acceseaza serviciile companiei.

Potrivit datelor autoritatii de reglementare in telecom (ANCOM), operatorii locali de telefonie mobila aveau 25,5 milioane de utilizatori (abonamente si cartele valide) la finele anului 2012, in scadere cu 2,7% fata de 2011.

In privinta numarului de conexiuni de acces la Internet prin intermediul tehnologiilor mobile (CDMA, EDGE, EV-DO, 3G, 3G+), datele ANCOM arata ca acest indicator a crescut de la 4,2 milioane in 2011 la 7,1 milioane la finele anului 2012.

Termenul smartphone defineste un dispozitiv electronic care, pe langa functiile obisnuite ale unui telefon mobil (apelare/primire apeluri, trimitere/primire SMS –uri, consultare agenda telefonica), poate sa indeplineasca si alte functionalitati similare cu cele ale unui calculator personal (navigare Internet, editare de text si imagine, mesagerie instant, accesare email).

ICEEfest, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industiriei digitale din Europa Centrala si de Est, se desfasoara joi si vineri la Bucuresti si este organizat de Thinkdigital.

La eveniment sunt peste 1.500 de participanti inregistrati pentru conferinte si seminarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri