Sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, si-a consolidat pozitia de lider pe segmentul smartphone din Europa, cu o cota de piata de 70,4% in intervalul martie-mai, fata de 61,3% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu publicat de firma de cercetare Kantar Worldpanel, citat de Mediafax.

In mare parte, succesul Android este datorat grupului sud-coreean Samsung, care a ajuns in Europa la vanzari reprezentand aproape jumatate din piata de smartphone-uri, potrivit portalului TechCrunch.

Desi expansiunea vanzarilor de smartphone-uri incetineste pe pietele dezvoltate, precum cea europeana, sistemul de operare al Google castiga cota de piata.

Apple controleaza 17,8% din piata europeana cu sistemul de operare iOS, iar Windows Phone doar 6,8%.

O situatie similara este inregistrata in China, cea mai mare piata de smartphone-uri din lume. In China, la fel ca in Europa, platforma Google este instalata pe peste 70% din smartphone-urile vandute.

"In Europa, cresterea Android ramane puternica. Totusi, in Statele Unite, parteneriatul Apple cu operatorul T-Mobile ajuta iPhone sa mentina o distanta mai redusa fata de Android", a declarat directorul Kantar, Paul Moore.

Android conduce si in Statele Unite, cu o cota de piata de 52%, avansul fiind mai mic fata de Apple, care are 42% din piata. Daca in alte tari Android creste puternic, in SUA aproape a stagnat pe parcursul anului trecut, in timp ce Apple a urcat de la 38,4% la 41,9%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si