Din 2007 si pana anul trecut, compania chineza a investit in Romania in jur de 90 de milioane de euro, dintre care sase au fost pentru deschiderea unui centru de servicii global anul trecut. In acest centru lucreaza 400 de oameni care deservesc cei mai mari 45 de operatori de telecomunicatii la nivel mondial.

Restul banilor au fost investiti in proiectele realizate cu parteneri locali, in achizitii de bunuri si servicii de la acestia.

Intre 2013 si 2018, compania va aloca alte 100 de milioane de euro in Romania, investitia urmand sa fie facute in plata de taxe catre stat, in salarii pentru angajatii companiei, in achizitia de echipamente.

In prezent, Huawei are 800 de angajati la nivel local, cei mai multi (in jur de 400), lucrand in centrul de servicii globale deschis anul trecut (Global Service Center) in cladirea Lakeview, de pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala.

1500 de angajati in urmatorii trei ani

De asemenea, in jur de 265 dintre angajati lucreaza in centrul de asistenta financiara care ofera servicii pentru 37 de tari din Europa, iar restul pentru biroul administrativ.

Citeste si:

“Vrem sa ajunem la 1500 de angajati in Romania in urmatorii trei ani”, a declarat pentru wall-street.ro, Wang Haitao, directorul general al Huawei Romania.

De asemenea, managementul Huawei vrea ca furnizorul de produse si servicii pentru telecomunicatii sa ajunga la 1.200 de angajati pana la finalul lui 2024, jumatate dintre acestia urmand sa lucreze in centrul de servicii globale deschis anul trecut.

Compania a avut anul trecut afaceri de 249 de milioane de dolari, iar pentru anul acesta conducerea companiei estimeaza o crestere de pana la 260 de milioane de dolari.