NetCity Telecom si PGMB refuza sa puna in aplicare masurile corective stabilite prin Avizul de conformitate emis de ANCOM la 30 mai 2013, in baza prevederilor legii 154/2012. Mai mult, cele doua organizatii au facut apel la instanta (Curtea de Apel Bucuresti), solicitand, intr-o prima faza sa suspende efectele Avizului emis de ANCOM in data de 30.05.2013 si apoi, intr-o alta actiune, sa-l anuleze.

“Analiza efectuata de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a evidentiat ca toate contractele de inchiriere tubete, racorduri si bransamente au fost incheiate in afara limitelor cadrului normativ ce reglementeaza reteaua metropolitana Netcity, respectiv cu incalcarea Contractului de concesiune aprobat prin HCGMB nr. 108/2008. Este si motivul pentru care ANISP contina sa atraga atentia asupra abuzurilor si sa militeze pentru oorectitudine si pentru respectarea legilor si a normelor ANCOM”, a declarat Mihai Batraneanu, presedinte ANISP.

In consecinta, ANISP solicita autoritatilor romane, in special Consiliului Concurentei, efectuarea unei serii de investigatii conform articolului 6 din Legea nr. 21/1996, alaturi de constatarea incalcarii de catre NetCity Telecom a dispozitiilor acesteia si luarea masurilor specifice precizate in lege, precum amendarea si obligarea la plata amenzii.

In numele membrilor sai, ANISP solicita deschis reprezentantilor retelei metropolitane sa respecte cele dispuse de ANCOM, inclusiv modificarea contractelor incheiate cu acestia, si sa se conformeze masurilor tranzitorii pe care autoritatea le-a impus, prin facturarea doar a tarifelor maxime prevazute.