Directorul Gazprom, dispus sa plateasca 3,7 mil. dolari pentru o tableta. La ce i-ar folosi?

Gazprom, cea mai mare companie din Rusia, vrea sa comande o tableta PC cu un pret tinta de pana la 119,7 milioane de ruble (3,7 milioane dolari) pentru directorul general Alexey Miller, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Gazprom Inform, divizie a Gazprom, a anuntat o licitatie pentru proiectarea unei tablete bazata pe sistemul de operare iOS al Apple, care sa indeplineasca aceleasi functii ca cele asigurate de computerul personal al lui Miller, potrivit documentatiei publicate pe site-ul grupului.

Tableta trebuie sa porneasca in maximum 5 secunde si sa suporte 3G, GPRS si Wi-Fi. Aparatul va permite directorului general sa monitorizeze afacerile Gazprom, de la productia si exportul de gaze si pana la generarea de energie.

"Tableta va asigura suportul informational pentru deciziile de management ale lui Miller menite sa creasca eficienta Gazprom, fara ca directorul sa fie nevoit sa acceseze computerul desktop", a precizat grupul.

Actiunile Gazprom, cel mai mare producator de gaze la nivel mondial, au scazut cu 13% in acest an, in timp ce grupul incearca sa combata impactul cererii scazute de carburanti si apelurile clientilor europeni de a modifica un sistem vechi de 40 de ani prin care preturile gazelor sunt stabilite in functie de cotatia titeiului.

Investitorii sunt ingrijorati si de cresterea cheltuielilor grupului si de reducerea dividendelor.

Presedintele Vladimir Putin a cerut Gazprom, in februarie, sa elimine "orice trage grupul in jos, precum si sa imbunatateasca transparenta si sa reduca cheltuielile".

Cererile de participare la licitatia organizata pentru tableta vor putea fi depuse pana pe 22 iulie, iar rezultatele vor fi anuntate pana la 31 iulie, potrivit Gazprom. Castigatorul va furniza tableta pana la 30 aprilie 2014, potrivit documentelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri