Cuvintele apartin lui Bryan Biniak, VP si general manager dezvoltare aplicatii la Nokia, citat de Engadget.com.

In ciuda cresterii numarului de aplicatii in magazinul Windows 8, “cosul” unde Nokia isi pune “toate ouale”, exista inca lacune majore, publisheri care inca nu au dezvoltat aplicatii faimoase pentru acest ecosistem.

Cu toate acestea, Biniak asigura ca toate aplicatiile ce exista in prezent pe iOS si Android vor ajunge “in viitorul apropiat” si pe platforma WP8.

“Nu vorbim in termeni de «daca», in mod sigur pana la finalul anului mare parte din aplicatiile cheie de pe alte ecosisteme vor fi prezente si pe WP8”, asigura el, fara a oferi insa nume exacte.

Google nu a dezvoltat inca foarte multe aplicatii pentru WP8, exceptand aplicatia YouTube, realizata cu sprijinul Microsoft si a motorului de cautare propriu. Biniak a comentat spunand ca Google isi face un deserviciu, pierzand vanzari publicitare prin lipsa prezentei pe telefoanele Windows.

Per total insa, managerul Google a descris o imagine optimista a viitorului aplicatiilor Windows Phone 8, desi pasionatii de Instagram, de exemplu, probabil mai trebuie sa astepte cateva luni pana cand aplicatia va intra pe acest sistem de operare.