Afla din articolul de mai jos principalele aplicatii apreciate de manageri romani si spune-ne in comentarii ce alte aplicatii consideri utile in mediul business.

Daniel Nicolescu, seful PayU, principalul procesator de plati din Romania, apreciaza Evernote, aplicatie prin care el isi “administreaza ideile si planurile de actiune”. Aceasta se alatura email-ului, calendarului, browser-ului, Google Maps. De asemenea, el puncteaza ca este “placut sa ai” Quora si Facebook pe terminalul mobil. Si Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45 spune ca "nu pot trai fara e-mail-ul meu de pe Blackberry".

Cosmin Costea, eCommerce Manager la Metro, spune ca foloseste multe aplicatii mobile dar daca ar fi sa aleaga pe una preferata, ar fi Evernote – “desi intr-un final «pot functiona» si cu o agenda clasica Moleskine”, spune el.

A ales aceasta aplicatie pentru ca este “simpla, intuitiva, de incredere, functioneaza si offline, are functii eficiente de organizare si se sincronizeaza automat pe toate device-urile cu sisteme de operare IOS, Android si Windows 8”, argumenteaza managerul.

Expatul Nir Refuah, general manager MRM Worldwide Romania, spune ca “unica aplicatie «ce salveaza vieti» in Romania, ca expat, este StarTaxi, aplicatie “ce iti ofera incredere si siguranta intr-o piata de taximetrie bucuresteana haotica”.

Economistul Florin Citu are trei aplicatii pe care le foloseste zilnic – Facebook, Twitter si Bloomberg. Tot Bloomberg este preferat si de Gabriel Necula, head of trading la Alpha Finance Romania.

“Aplicatia Bloomberg mi se pare parea cea mai buna sursa de informare si de urmarire a tot ceea ce se intampla la nivelul pietelor financiare. Informatiile sunt rapide, acopera toate domeniile si te ajuta sa fii tot timpul la current cu informatii de calitate”, argumenteaza Necula.

Ramanand in mediul economic si al pietei de capital, Razvan Pasol, director al Intercapital Invest spune ca foloseste StocksRo in mod frecvent, fiind o aplicatie pentru preturi si grafice ale actiunilor tranzactionate in Romania.

Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec, spune ca ar fi mult mai putin productiv daca pe smartphone-ul sau nu ar avea aplicatia Swift Keyboard, o tastatura multi-limba predictiva ce invata stilul utilizatorului de a scrie si te ajuta sa redactezi foarte repede. Un alt widget folosit de CEO-ul Zitec este Business Calendar ce ii permite sa consulte agenda sau sa adauge o intalnire fara a deschide o aplicatie.

Bogdan Paduraru, director la Acollada Software Development, apreciaza Google Maps, fiind un instrument “extrem de util, simplu, functioneaza atat pe Android, cat si pe iOS, si iti rezolva intr-o secunda orice problema de orientare ai avea”. Totodata, el foloseste frecvent si Aptune, o aplicatie cu care isi acordeaza chitara.

Tot Google Maps este folosit zilnic de Bogdan Apahidean, CEO LeasePlan. "Aplicatiile pe care le folosesc des sunt cele cu informaii despre starea vremii si Google Maps. Imi sunt utile pentru ca ma ajuta in timp scurt sa-mi pregatesc programul in functie de vreme si sa ma orientez pe traseu", spune el.

Zoltan Halmai, directorul comercial EuroGsm , spune ca dintre aplicatiile pe care le utilizeaza frecvent, Quickoffice Pro este cea care "imi faciliteaza considerabil accesul la documentele pe care trebuie sa le analizez. Aplicatia are o interfata user-friendly, iar prelucrarea eficienta a fisierelor Microsoft Office de pe smartphone si tableta schimba conceptul de “munca de birou”. Mai mult, combinatia cu o solutie cloud precum Dropbox ma ajuta in accesarea fisierelor create de colaboratori", spune el.

Dragos Anastasiu, general manager la Eurolines Romania spune ca o aplicatie "fara de care nu ar putea trai atat de bine" este Shazam, pentru ca ea ii permite sa stie imediat ce aude o melodie cine o canta si o poate regasi oricand si asculta mai tarziu.

Una dintre aplicatiile esentiale pentru parcurgerea stirilor de business este cea a wall-street.ro, pe care o puteti descarca de aici, gratuit.

Tu ce aplicatii folosesti cel mai des si de ce? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.