Microsoft a generat venituri de 853 milioane de dolari din vanzarile Surface de la lansarea liniei de produse in urma cu opt luni, conform datelor organului de reglementare Securities and Exchanges Commision, scrie Mediafax.
Desi raportul nu dezvaluie numarul de unitati livrate, compania de cercetare IDC estimeaza ca Microsoft a livrat 900.000 de produse Surface RT si Pro in primul trimestru din 2013.

Veniturile Surface, primita cu reactii mixte de piata, s-au situat sub 5% din totalul celor 19,2 miliarde dolari afaceri ale diviziei Microsoft Windows pe anul financiar 2013.

Lansarea Surface alaturi de noul sistem de operare al companiei a fost un proces costisitor pentru Microsoft. Eforturile de marketing si de vanzari ale diviziei s-au ridicat la 1 mld. de dolari. Costul in crestere a dus la scaderea profitului operational al diviziei Microsoft Windows cu 18% de la an la an, pana la 9,5 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri