Grupul britanic Vodafone a actionat in justitie operatorul italian Telecom Italia pentru abuz de pozitie dominanta pe piata locala, solicitand plata unor daune de peste 1 miliard de euro.

Actiunea a fost intentata intr-o instanta civila din Milano, Vodafone sustinand ca Telecom Italia a facut o serie de abuzuri in perioada 2008 - 2013 pentru a impiedica cresterea concurentei pe piata italiana a telefoniei fixe, a declarat un reprezentant al grupului britanic, citat de Reuters, preluata de Global Post, scrie Mediafax.

Autoritatile antitrust din Italia au sanctionat in luna mai Telecom Italia, dupa o investigatie care a durat 3 ani, cu o amenda de 104 milioane euro pentru abuz de pozitie dominanta pe piata. Grupul a anuntat ca va contesta amenda.

Telecom Italia detine si opereaza cea mai mare retea de telefonie fixa din Italia.

Vodafone noteaza, in plangere, ca actiunile Telecom Italia au pagubit clientii, au limitat abilitatea Vodafone Italy de a creste pe piata telefoniei fixe si a fortat compania sa suporte costuri artificiale pentru a-si desfasura activitatea pe piata.

Vodafone Italy este detinuta de Vodafone (77%) si Verizon Communications din SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Vodafone activeaza primele statii radio 5G in Romania