Studiul a fost realizat in luna iulie pe un esantion de peste 450 de respondenti din randul utilizatorilor de internet din cele mai mari 10 orase din Romania, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani.

Pe de alta parte, 28,7 % dintre respondentii la studiu isi doresc un smartphone, iar 27,6% o tableta.

De asemenea, 62,7% dintre intervievati sunt interesati sa achizitioneze unul sau mai multe device-uri de acest tip in urmatoarele 12 luni, conform studiului.

„Rezultatele acestui studiu confirma interesul in crestere pentru device-urile smart in randul consumatorilor romani, tehnologia oferind astazi noi oportunitati de comunicare, interactiune si dezvoltare”, a declarat Mihaela Stanoiu, directode de marketing in cadrul Samsung Romania.

Citeste si:

In ceea ce priveste televizoarele smart, printre functiile si aplicatiile folosite cel mai des de romani se numara: YouTube (57%), navigarea pe internet (50%) si conectarea cu alte dispozitive - smartphone, tableta (46%).

Pe de alta parte, 55% dintre cei care nu utilizeaza un televizor inteligent au mentionat ca sunt foarte atrasi de ideea de a accesa Internetul direct de pe TV.

Aproximativ 97% dintre utilizatorii de internet din orasele mari din Romania detin astazi un smartphone, 38% o tableta, 16% un Smart TV si 2% o camera Smart, potrivit studiului Samsung.