Studiul, derulat pe mai mult de 2000 de parinti din Statele Unite ale Americii, Romania, Spania, Franta, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia si Rusia, releva ca cei mai multi parinti cumpara un dispozitiv cu Android pentru copiii lor cand acestia au intre 10 si 12 ani. Totusi, un numar din ce in ce mai mare de copii romani de 6 pana la 9 ani, care de-abia invata sa citeasca, detin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android inainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani.

Desi copiii se familiarizeaza foarte rapid cu tehnologiile, iar parintii se pot simti mai confortabil stiind ca ii pot contacta usor, folosirea smartphone-urilor si a tabletelor la varste fragede prezinta riscuri si ii expune pe cei mici escrocheriilor, hartuirii, fraudelor si virusilor informatici.

’’Astazi, copiii sunt fara indoiala mult mai priceputi decat erau parintii lor cand vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem astepta sa fie pe deplin constienti de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultima generatie. Criminalii informatici stiu ca este mult mai probabil ca un copil sa cada in capcana jocurilor, a actualizarilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenintari. Iar pentru ca tot mai multi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor cauta sa exploateze acest lucru intr-un mod din ce in ce mai agresiv’’, spune Catalin Cosoi, chief security strategist, Bitdefender.