Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, este interesat sa se extinda pe piata smartphone-urilor si a computerelor personale prin achizitii, dupa cresterea puternica a profitului in trimestrul al doilea datorita majorarii cotei de piata la majoritatea produselor, conform Mediafax.
Astfel, profitul Lenovo a urcat cu 23% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 141,4 milioane de dolari la 173,9 milioane de dolari, compania castigand cota de piata atat in zona PC-urilor, cat si pe smartphone-uri si tablete, transmite Bloomberg.

"Vedem cu siguranta oportunitati si in zona PC, si in cea a telefoanelor. Industria traverseaza o perioada de consolidare, deci ar trebui sa profitam de aceasta oportunitate daca vom gasi o tinta buna pentru preluare", a declarat directorul general al Lenovo, Yang Yuanqing.

El a refuzat sa precizeze ce companii ar fi in atentia Lenovo.

Surse apropiate companiei au declarat in luna mai ca grupul chinez ar fi discutat preluarea diviziei de servere a IBM, insa negocierile au esuat deoarece cele doua parti nu s-au inteles la pret.

Producatorul canadian de smartphone-uri BlackBerry a anuntat ca ia in calcul mai multe optiuni strategice pentru viitorul companiei, inclusiv eventuale oferte de preluare.

Yang a refuzat sa comenteze daca grupul Lenovo este interesat de active IBM sau BlackBerry.

In timp ce piata PC-urilor traverseaza o perioada dificila, cu scaderi abrupte ale vanzarilor de la un an la altul, Lenovo a investit masiv in dezvoltarea de smartphone-uri si tablete, atacand clientela Apple si Samsung Electronics. Vanzarile de smartphone-uri ale Lenovo au crescut de peste doua ori in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 11,4 milioane unitati.

Veniturile companiei au urcat cu 9,7% in perioada analizata, 8,8 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri