Economia Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica. Pe de alta parte, Produsul intern brut al Romaniei a fost in trimestrul al doilea, in termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu primele trei luni ale anului si cu 1,3% fata de perioada similara a anului trecut.

“In primul semestru din 2013 am inregistrat cresteri cu circa 5% la vanzari de telefoane si aproximativ 10% la accesorii, respectiv cartele de reincarcare. Usoara crestere a PIB-ului nu indica neaparat un nivel de trai mai bun si cu siguranta nu ne-a influentat evolutia. Aceasta se datoreaza cererii actuale din piata telecom, prin cresterea interesului pentru smartphones si tabletele”, a afirmat Halmai.

El a adaugat ca acum este mai increzator decat la inceputul anului in privinta evolutiei economiei in urmatoarele luni.

EuroGsm este unul dintre cei mai mare retailer de telefoane si accesorii, cu o retea de 113 magazine in 80 de orase. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 22,9 milioane de euro si un profit net de 2,6 milioane de euro. De asemenea, compania avea anul trecut un numar mediu de 470 de angajati.